Nemzeti parkok Fórum
Általános információk Tartományok és területek Városok Apróhirdetések

Fórum » Kanadai munka

» Új hozzászólás írása

Dr.PdK, 2011-11-13 22:32:25
Vica-nak,
Uvozlom Holgyem!
NEM AZ ON "dolga" ezt intezni, hanem a jovobeli munkaltatoja "dolga"!
Onnek kezhez KELL kapnia a "work offer"-t (munka ajanlat) amire felveheti a kanadai hataron valo belepesnel a munka vizum-ot (work permit).
..ugye, nem is olyan bonyolult...?
Dr.PdK, 2011-11-13 22:29:14
Lqaci,
A szakacs szakma benne van MA IS a legkeresettebb, hianyszaka listajaban.
Tehat nagyon jo esellyel palyazhat szakacs-munkara Kanadaban!!!
Ugye, csak viccelt, hogy megadta a szemelyes E-MAIL cimet?
Lqaci, 2011-11-12 15:54:55
Sziasztok! Kanadában élőktől kérdezném,hogy szakácsszakmával milyen esélyek vannak az elhelyezkedésre. Angol viszonylag jól megy. fokaidomar@citromail.hu
Andy, 2011-11-09 16:03:57
Magyar Tolmácsal Rendelkezö Canadai  Immigration Ügyvédet keresel Torontoban vagy környékén ? Informàcio : 905 598 4723 . H-P . 9:00 -5:00 .

vica, 2011-11-08 16:14:49
Sziasztok! Én Kanadába szeretnék kimenni dolgozni. Ha kimegyek, máris van munkahelyem, csak az a kérdésem, hogy milyen papirokat, miket kell elintéznem ahhoz itthon, hogy Kandában munkát tudjak vállalni.  Ha valaki tidja, irja meg nekem. 
zita07, 2011-11-07 13:28:51
Dr.PdK
Kedves ismeretlen!
Köszönöm a címet, sokat segített!
Ezt az oldalt olvasgattam és elovastam az Ön kommentjeit. Nem tudom mi a munkája, de biztosan pályát tévesztett. Nekem nagyon tetszenek a hozzászólásai. Rövid, tömör, lényegre mutató, kicsit gúnyos, kicsit idegesítő, de van stílusa. Tetszik. Ön az oldal állandó "tanács osztogatója". Legalább válaszol a kérdések egy részére. A mai világban ez is haladás!
További szép napot!
Üdv: zita07
Dóri, 2011-11-04 19:19:50

Nem ismer engem, kérem ne alkosson rólam véleményt.
Sajnálom Önt. Ha másokhoz is így áll hozzá, képzelem mennyien lehetnek körülötte...
Ennek ellenére köszönöm az eddigi segítséget, elég volt belőle. Az kérdéseim nem csak Önnek szóltak szóval ha bárki más tud és szeretne tanácsot adni, szívesen fogadom. Egy fórumnak ez a lényege. :)
Köszönettel.

Ildi, 2011-11-03 13:32:36

dr. PDK!

Dóri normálisan kérdezett. MIért kell bunkózni vele?
Üdv,
Ildi

Dr.PdK, 2011-11-02 19:17:51
...folytatas...
- "tehát állás nélkül engedélyt sem lehet igényelni." -->> Nos, kerem szepen, sikerult megallapitani, hogy reggel a Napocska Keleten kel es este Nyugaton nyugszik... :-)
- "Ez így van?"  -->> csak, mint az "agykontolosoknal".... es ez IGY VAN...!!!
- "Ha igen, esetleg még arra kérhetek ötleteket, hogy hol érdemes nézelodni állás ügyben?"  -->> Nos, a munka Kanadaban a cegeknel van, nem a haveroknal, nem a Forumokon, hanem KOZVETLENUL a cegeknel. Sikerult meglepnem...?...  :-)... szoval, E-MAIL, FAX, TELEFON, kanadai stilusu oneletrajz, kisero (motivacios) level....
- "(Úgy hogy már itthonról találjak jó elore munkát Montrealban?"  -->> Hofi Geza- "az embert az almai vezerlik..."... Ha valamelyik cegnek dolgozora van szuksege es mondjuk hirdeti is, az AZT JELENTI, haogy szinte AZONNAL kell az az ember, Onre pedig akar tobb honapot is kellene varni...nos, ITT johet "kepbe" a Quebeck-i orszagos haver...
- "Van erre esély?  -->> NINCS !!!
Dr.PdK, 2011-11-02 19:10:50

Dori, szegyenkezem, mert azt kell latnom, hogy nagyon leromlott a magyar nyelven valo kifejezes kepessegem, es ezert nem tudtam VILAGOSAN, leirni, hogy mit is kellene tennie?
De MOST teszek erre egy kiserletet:
- "a korom ellenére tisztában vagyok a kockázatokkal" -->> Legalisan(torvenyesen) Kanadaba jonni dolgozni, NEM KOCKAZATOS dolog, hanem SZERENCSE, ugye mekkora a kulonbseg... es errol csak is en tehetek, hogy nem erti a kulonbseget...sajnalom...hamu a fejemre!
- "nézegettem már a hivatalos oldalakat is" -->> Ezt NAGYON NEM KELLETT volna megtennie, a szabalyok es lehetosegek, NEM EGY UJ CIPO, amit NEZEGETNI KELLENE vasarlas elott! Azokat az oldalak, amiket kuldtem, napokon-heteken at MEGERTENI KELLETT VOLNA, hogy hogyan "mukodik" Kanada? Elismerem, ismet az en hibam, nem fogalmaztam egyertelmuen... sajnalom...!
"de mindig könnyebb azoktól tanácsot kérni, akik már átestek a procedúrán." -->> Ez ugy HAMIS, ahogy van, fuggetlenul attol, hogy ez a sajat kepzelete szulemenye, avgy valaki "sugta" ezt! Az elet-utak egydiek, masok sikerebol vagy kudarcabol nem tud a sajat eletere vonatkozo "bolcsesseget" leszurni.
- "Segítés alatt természetesen azt is értettem, hogy válaszolnak a levelemre, tanácsokat adnak, honlapcímeket, ezt köszönöm. Az én szótáramban ez már segítségnek minosül. :)" -->> Ez nagyon jol hangzik, de elkovet evvel egy-ket NAGY HIBAT!!!
1) Kozugyet csinal a sajat maganugyebol -> EZ TILOS!
2) Affele "kozvelemeny-kutatassal" szeretne tobbet tudni, ugy, hogy ezeket a magan- velemenyeket osszeveti egymassal -> EZ TILOS,
Kanada MASKENT MUKODIK!! Nem veletlen, hogy kuldtem azokat az oldalak, javaslom, hogy hagyja abba a nagy nyilvanossag elott valo "hemzsegest" es minden figyelmet forditsa a kovetkezo "lepesre", pl hogyan kapjon munkat es WORK OFFER-t? Ez, es CSAK EZ VEZET ELORE!
- "Van egy quebec-i barátom, aki szerint..." -->> MOST MONDOM... HAGYJA ABBA a KOZVELEMENY KUTATAST...! Ez IS PONTOSAN benne van az altalam kuldott oldalakon, amit On csak "nezegetesre' hasznalt...ugye...?
- "vízumot úgy lehet megkapni, ha eloször találok egy munkaadót aki megteszi az elso lépéseket az engedélyem érdekében," -->> Most mondja meg, MI EBBEN AZ UJDONSAG? IGEN, EZ IGY VAN... EZT OLVASHATTA VOLNA az altalam kuldott oldalakon IS, ha a "nezegetes" helyett RENDESEN vegig tanulmanyozta volna, de ugye, mint tudjuk kicsit "lusti" a holgy...ugye...? HA a barat egy onzetlen jobarat (csak viccelek, ilyen ma mar nem letezik), mar kezdheti is a munkahelyek felkutatasat, avval a feltetellel, hogy KELL a WORK OFFER !!!
...folyt. kov....

Dóri, 2011-11-02 13:52:29

Köszönöm az információkat, és higgye el, a korom ellenére tisztában vagyok a kockázatokkal, és nézegettem már a hivatalos oldalakat is, de mindig könnyebb azoktól tanácsot kérni, akik már átestek a procedúrán.
 Segítés alatt természetesen azt is értettem, hogy válaszolnak a levelemre, tanácsokat adnak, honlapcímeket, ezt köszönöm. Az én szótáramban ez már segítségnek minősül. :)
Van egy quebec-i barátom, aki szerint a vízumot úgy lehet megkapni, ha először találok egy munkaadót aki megteszi az első lépéseket az engedélyem érdekében, tehát állás nélkül engedélyt sem lehet igényelni. Ez így van? Ha igen, esetleg még arra kérhetek ötleteket, hogy hol érdemes nézelődni állás ügyben? (Úgy hogy már itthonról találjak jó előre munkát Montrealban? Van erre esély?)
Köszönettel: Dóri

Dr.PdK, 2011-10-29 17:49:26
Dorinak,
19 evesen meg nem vagyok meglepve azon, hogy el sem tudja kepzelni, hogy Kanadaban a
hivatalos, megbizhato informaciok NEM a Forumokon, NEM a haverok kozott talalhatok, hanem a kanadai kormany, hivatalos, bevandorlasi internetes oldalan. Ez akkor is igaz, ha tul sok "story-t olvas vagy hall a "sikeres" letelepedesekrol, ertsd 'besunnyogas". A kiutasitasokrol, a kitoloncolasokrol, a 10 eves kitiltasokrol, a hatarrol valo visszaforditasokrol", a "rabositasokrol" pedig csak a "felkelok" (Hofi = korankelok) ertesulhetnek nagyon ugyesen elszort, nem tul hallgatott radios riportokbol.
"vízum illetve munkavállalói engedély minden esetben kell-e" -----  MATOL, kerem, hogy egyezze meg, hogy a VILAG MINDEN ORSZAGABAN (Magyarorszagon IS) a munkavallalashoz
VIZUM(engedely) KELL!!!
Allitasom igazolasa: http://www.cic.gc.ca/english/work/index.asp
Ez alol csak nehany kulonleges kivetel van, de mi most nem ezekrol beszelunk...ugye...
Allitasom bizonyitasa: http://www.cic.gc.ca/english/work/apply-who-nopermit.asp
"Kérem, ha tudtok valakit aki segíthet"  ---- "segit", ezt a szot felejtse el, mert nem letezik, a szotarakban sincs benne, vagy valami egeszen uj jelentessel bir.
NEM, NINCS igaza, nem viccelodom!
"vagy ahova fordulhatok,"  ----
IDE: http://www.cic.gc.ca/english/index.asp  ... vagy...
IDE: http://www.cic.gc.ca/francais/index.asp
A ket oldal NEM AZONOS, a Quebeck tartmanynak MAS SZABALYAI vannak, tehat az egyik oldal EM tukor-forditasa a masiknak!
Van itt meg valami, ami "bearanyozhatja" a magyar utlevellel erkezok eletet. eredeti cikk ITT: http://www.torontosun.com/2011/10/26/video-refugee-influx-at-pearson
A hataron NEM a borszint vagy a ruhazatot nezik, mert EZ TiLOS, hanem azt, hogy MAGYAR az UTLEVEL!!! biztos lehet benne, hogy az esetek tobbsegeben a tisztesseges szandekkal erkezot is rendesen "atvizsgaljak"..., hat igy allunk....kerem szepen....  :-(
Dóri, 2011-10-29 16:43:20

Sziasztok.
19 éves, gimnazista lány vagyok, és az érettségi után (2012 nyarán) szeretnék kimenni Montrealba dolgozni, hogy összeszedjem az összeget (vagy legalábbis egy részét) a továbbtanulásomra.
4 nyelvet tanulok, ebből 2-őn (franciául és angolul) folyamatosan beszélek is, van vendéglátói és animátori tapasztalatom, nyitott vagyok és lelkes. :) 
Arról is érdeklődnék, hogy vízum illetve munkavállalói engedély minden esetben kell-e és ha igen, hogyan kell elkezdeni a procedúrát? 
Kérem, ha tudtok valakit aki segíthet, vagy ahova fordulhatok, írjatok. (priskin.dori@gmail.com)
Köszönettel: Dóri 

Dr.PdK, 2011-10-29 01:13:01

Zita07 - "gyermekfelügyeletet is vállalnék",
http://www.cic.gc.ca/english/work/caregiver/index.asp
Dr.PdK, 2011-10-29 01:09:26
Renata,
http://toronto.kijiji.ca/f-jobs-cleaning-housekeeper-W0QQCatIdZ146
Tartományok: Alberta, Brit Columbia (British Columbia), Manitoba, Ontario, Prince Edward-sziget (Prince Edward Island), Québec, Saskatchewan, Új-Brunswick (New Brunswick), Új-Skócia (Nova Scotia), Újfundland és Labrador (Newfoundland and Labrador),
Területek: Északnyugati Területek (Northwest Territories), Nunavut, Yukon terület (Yukon Territory),
Városok: Calgary, Edmonton, Fredericton, Halifax, Iqaluit, Montréal, Ottawa, Regina, Saskatoon, St. Albert, Toronto, Vancouver, Victoria, Whitehorse, Winnipeg, Yellowknife,
Nemzeti parkok: Nahanni Nemzeti Park, Wood Buffalo Nemzeti Park, Yoho Nemzeti Park,

Impresszum | Jogi nyilatkozat | Kapcsolat | Kanada