|
|
|
|
Fórum » Kanadai munka» Új hozzászólás írása
maxxy, 2011-12-13 15:27:32
Sziasztok. Szeretnék Kanadában munkát találni.Foglalkozásom Ács-állványozó.Készítettem idehaza több tetőtis és faházat is építettem.szeretem a szakmámat csak itthon kevés a munka és szeretném ha találnék kint munkát! Legyetek szívesek ebben segíteni.előre is köszönöm.email.ruzsom.robert@freemail.hu
maxxy, 2011-12-13 15:25:36
Sziasztok. Szeretnék Kanadában munkát találni.Foglalkozásom Ács-állványozó.Készítettem idehaza több tetőtis és faházat is építettem.szeretem a szakmámat csak itthon kevés a munka és szeretném ha találnék kint munkát! Legyetek szívesek ebben segíteni.előre is köszönöm.email.ruzsom.robert@freemail.hu
Lonyi, 2011-12-08 05:59:23
ROBI !
Se penz, se ismeros, se nyelv tudas, se munkatapasztalat, se iskola. Ebreszto, minek farasztod magad.
TORONTO, 2011-12-06 17:00:39
Szíasztok most találtam meg ezt az oldalt.Nagyon sokk minden érdekest és hasznos dolgot tuttam maeg a kint élö honfitársak rol.Én is minden ithon maratt magyar ember szeretne jobb körülményeket biztosítani a családjának.De ez sajnos nem megy ti is tudjátok miért ami ithon van.Alányom beteg midig el kap mindent amit lehet betegséget,azt javasolták hogy kórnyezet változás de ezt nyiltan nem merték kímondani mert ugyis tudják hogy nincs rá semijen lehetóségünk.Ezért nem mondom hogy nem szeretmék kimeni dolgozni,hogy megadjak mindent azért hogy neki jo legyen,de se ismerös se péz se nyelvtudás csakk remény amilasan kezd meghalni és ez gáz.Ha tud valaki valami lehetöséget kérem segitsen elöre is nagyon szépen köszönöm.Robi imélcim:szabolcs.rober@freemail.hu
XXXXXXXX, 2011-11-25 09:05:14
SZERENCSÉTLEN IDIÓTÁK! SZEDJ ÖSSZE PÉNZT ITTHON MIELÕTT NEKIVÁGSZ! BÍZZ MAGADBAN! BESZÉLJ ANGOLUL! LÉGY TALPRAESETT! NE FÉLJ SEMMITÕL! NE MÁSTÓL VÁRD A MEGVÁLTÓ MUNKALEHETÕSÉGET! Ezek vezéreltek mindig akármelyik országban dolgoztam, és sikerült. Ha nem vagy alkalmas önállóan változtatni az életeden, maradj otthon Magyarországon "OSZT KÉSZ" !
Dr.PdK, 2011-11-25 03:19:12
Tisztelt Kovacs Jozsef, "...nekem sem "tiszta" minden." --->>> A legfontosabb, a kituno angol/francia nyelvtudas, mert akar honnan nezzuk a hivatali (bikfa-nyelv) sehol sem konnyu "falat". De kello ido-raforditas nekul ezt meguszni nem lehet!!! A sajat eleterol, a sajat donteserol, a sajat almai megvalositasarol beszelunk, EZERT ne sajnalja az evvel toltott idot! "egy külföldi munkavállalási elképzeléshez több "komolyságot" várnak el" -->> Nincs ketsegem arrol, hogy aki/akik a "rovidebb" utat (besurranas) kivanjak valasztani, hogy Ok ezt nem komolyan gondoljak. de bizony, IGEN! Szoval, itt nem ertek Onnel egyet. Kicsit finomitva az allaspontomat, el tudom kepzelni, hogy egyik-masik levelezo csak "kostolgatja" a forumokat, ma ezt ugy mondjak, hogy "be-probalkozik", de attol meg nem "komolytalan", csak kicsit "kilog a lolab". "jó információszerzés lehetoség azoknak az embereknek a tapasztalata, akik ezt már sikerrel teljesítették és - netán - azokat hajlandóak másokkal is megosztani." -->>> Elso olvasasra ez a mondatresz, szinte az igazsag tomeny "kivonataval" latszik felerni. de jo is lenne, ha IGY lenne... de NEM IGY VAN! Az ok az, hogy az eletutak egyediek, a szemelyisegek egyediek, a pillanatnyi elet-helyzetek egyediek, az elerendo celok egyediek, a korulmenyek egyediek, es EZERT NEM lehet mas/masok donteseibol sajat magara vonatkoztathato tanulsagot, netan tennivalot kikovetkeztetni. Mindenkinek sajat maganak KELL a donteseket meghozni, es ezen az uton a szukseges "lepeseket" megtenni. "Én (sem) akarok a magánügyembol közügyet csinálni, de a megadott magán emailcímre..." --->>> Pedig a szemelyes e-mail cime kozzetetelevel PONT EZT TETTE! Raadasul AZERT Forum a forum, hogy ITT, a kozonseg elott beszelgessunk...ugye...? "várom azok segítségét, akik abban tudnának nekem segíteni,..." --->>> "segiteni"... ez a szo nem letezik, vagy teljesen mast jelent, mint azt gondolni lehetne... errol szamtalanszor irtam mar... higyje el, nem bosszantasul tettem. "...ogy 50 feletti életkorral..." --->>> Kanadaban TILOS a megkulonboztetes, 50 felett iS van ertelemes, hasznos, sikeres elet!!! "...két bányamérnöki és egyéb végzettségekkel (+ nagy adag gyakorlatiassággal + angol nyelvtudással)..." --->>> Nemi tulzassal azt tudom mondani, hogy szinte biztosra veszem azt, hogy HA megtalalja azt a ceget amelyik PONT Ont kivanja alkamazni, akkor biztos a "piros futoszonyeges" fogadtatas, annyira kerestt az On szakmaja...!!! "...melyik cégekhez/hová küldhetném a "cold cover letter-met?" -->>> Ember, kit Anya szult, ezt Onnek megmondani nem tudja. Ez az a pont, ahol Onnek KELL dontenie! "(A hálón én is találtam kanadai bányavállalatokat tartalmazó listát," -->>> Nos, a feladat vilagos, a sikerre ket kulonbozo modszer van: 1) A II-ik vilagjaboruban tortent Drezda-t ero szonyegbombazast felulmulo E-MAIL, FAX, Posta hasznalataval, kanadai tipusu oneletrajz, es kisero-level-ozon...!!! Esely: 0-50% 2) SZEMELYESEN (idot, koltseget, faradsagot nem kimelve) interview-kat szervez egymashoz viszonylag kozeli cegeknel (gondolom, hogy mi most Alberta tartomanyrol beszelunk), repulore ul, hotelszobat, autot berel, elore nyomtatott oneletrajzokat hoz magava (just in case) es vallalja a "pofa-vizitet"... mondom, a szemelyes talalkozast. Esely, ha jol elokeszitette, 50-99% kozott. Kerdes: melyik mondatom vagy allitasom volt hamis, eltulzott vagy teljesen uj az On szamara? Udvozlettel: Dr. pdK
, 2011-11-24 09:49:21
Tisztelt Dr.PdK! Végig olvasva több internetes oldal tartalmát és a már többször "ajánlott" kormányzati oldalakat is, nekem sem "tiszta" minden. Az előzőek alapján azt gondolom, hogy több dologban Önnek és azon Válaszadóknak is igaza van, akik egy külföldi munkavállalási elképzeléshez több "komolyságot" várnak el az azt megvalósítani szándékozóktól. Azonban azt is hiszem, hogy egy kanadai, vagy bármilyen más munkavállaláshoz egy jó információszerzés lehetőség azoknak az embereknek a tapasztalata, akik ezt már sikerrel teljesítették és - netán - azokat hajlandóak másokkal is megosztani. Én (sem) akarok a magánügyemből közügyet csinálni, de a megadott magán emailcímre köszönettel várom azok segítségét, akik abban tudnának nekem segíteni, hogy 50 feletti életkorral, két bányamérnöki és egyéb végzettségekkel (+ nagy adag gyakorlatiassággal + angol nyelvtudással) melyik cégekhez/hová küldhetném a "cold cover letter-met? (A hálón én is találtam kanadai bányavállalatokat tartalmazó listát, de ebben az esetben nem a részvényeik árfolyama érdekelne, ami persze fontos is lehet...) Köszönettel: Kovács József (kovacs.jozsef.lajos@gmail.com)
Dany, 2011-11-22 20:07:13
Helló;
A mult nyáron voltam kint két hétig Kanadában (nagyon megtetszett és vágyom vissza) és szeretnék a közeljövőben letelepedni ott. Sokan mondanak sokat és sok helyen írnak sok mindent de véleményt szeretnék kérni egy olyantól aki már jártas az ilyen dolgokban. Azt szeretném kérdezni ha van hova mennem és élnek kint rokonaim ( nem közeliek), nem vagyok büntetett előéletű, nem vagyok menekült vagy kissebbségi, (és lehet hogy lesz egy olaj és gáz mérnöki diplomám), beszélek angolul, akkor mennyi az esélye hogy letelepedhetek Kanadában. És mennyi idő alatt megy végig ez az ügymenetel. Előre is köszönöm a válaszokat.
Még azt szeretném kérdezni, hogy mit jelent az hogy ha a rokonaim "meghívnak" (vagy ilyesmit hallottam) lakni Canadába hivatalos úton?
Köszönettel,
Dany
Dr.PdK, 2011-11-21 23:23:37
Hajni - munka ITT: http://montreal.kijiji.ca/f-jobs-cleaning-housekeeper-W0QQCatIdZ146 Menu a bal oldalon!!!
hajni, 2011-11-21 14:58:34
sziasztok ,munkat keresek. egyedul elek akisfiammal itt vagyok montrealba nagyon nehez munkat talalnom .a kisfiam hallas serult ,jar suliba.en minden takaritoi munkat ,oreg neni gondozasat eltudnam valalni .3 eve elek montrealba de sajnos nincsenek ismeroseim ,okiket kerdezhetnem ,munkaval kapcsolatban.kerem aki tud irjon hogy merre keresgeljek.beszelek kicsit franciaul.jarok iskolaba hogy jobban beszeljem a nyelvet .de munkatis elvalalnek szivesen.aki olvassa es tud netan segiteni nagyon szepen megkoszonem.40 eves vagyok.rucahajni2005@hotmail .com.
timea, 2011-11-21 01:07:34
Sziasztok! Juli, Timi, es Margit 3-an keresunk takaritasi munkat. Toronton belul! ellvalallunk etterem takaritasat, korhazakban, irodakban is stb... kerlek hivjatok, szukseg van a munkara! 647-7081823
Patrícia, 2011-11-18 22:55:04
Sziasztok! Szeretnénk kimenni Kanadába dolgozni . A férjem neurológus (ideggyógyász), már szakorvos másfél éve, én gyógytornász - fizioterapeuta vagyok. Légyszi írjátok meg, van -e ránk szükség ezzel a végzetséggel! Válaszokat előre is köszönöm! Patrícia
csaba, 2011-11-16 11:24:36
sziasztok csaba vagyok ! magamrol gyorsan: magyarországon élek , franciálul középszinten beszélek ( luxemburgban éltem és dolgoztam több évet) most szeretnék kimenni kanadába dolgozni szakmám szerint álatenyésztő vagyok de van mellete még rendszergazda képzettségem is , nos minden munka érdekelne nem vagyok válogatos erös fizikumu vagyok igy birom is a munkát minden megoldás érdekelne !! kérlek ha tudtok segitnei irjatok a csapszly@gmail.com email-cimre elöre is köszönöm !!!
Suzy, 2011-11-15 10:05:29
Sziasztok ! A nevem Gulyas Suzanna 32 eces vagyok van 1 10 eves kislanyom akit egyedul nevelek,mert 8 eve elvaltam.Szerbijaba (Vajdasag)elek.Kerem segitsenek munkat adni Kanadaba,sajnos a nyelvet nem tudom,de barmilyen othoni munkat vallalok.Takaritani,gyereket vigyazni.....esetleg Hoteli konyhaba kisegitonek.Nagyon szepen koszonom es varom jelentkezesuket!Udvozlettel Gulyas Suzanna adrienn@pyrotherm.rs az emailom.
Dr.PdK, 2011-11-13 22:36:27
Zita-07, On kivaloan alkalmazza azt a "bolcsesseget", hogy.."Ne azt nezd KI mondja, hanem, hogy MIT mond?" Levele ram vonatkozo megallapitasaval kapcsolatban egyetlen kifogasom sincs! ...de annal tobb "gondom" van az On elso levelevel... miert is... ? A legfobb gondom a levelevel kapcsolatban, hogy egy remenytelen helyzetben levo, kiszolgaltatott csaladnak mutatja Onmagukat. Felteve, hogy ez igaz, akkor SEM SZABAD EZT MUTATNI!! Mondas: "Akkor vagy vesztes, ha ezt el is ismered!" A levele, affele udvarias, kedves, "noies", erdeklodo level... de nem annak kellet volna megirnia, hanem egy PRAGMATIKUS(gyakorlatias), lenyeges (nem magan) informaciokat elmondani es a valodi celjukat tudatni. Igy tortenhetett meg az, hogy az on levelet olvasva csak kerdesek merultek fel bennem es nem a valaszok. Az On szakmaja megbecsult, keresett, jol fizeto szakma... de helyi vizsga nelkul nem er semmit sem. "Tanitanek..." -->> Kit, kiket, mire, milyen nyelven...milyen tanari diplomaval? "Minden házkörüli munkát meg tudunk csinálni, vagy gyermekfelügyeletet is vállalnék, jól tudok fozni, szívesen gondoznánk is aki befogad." -->> A ferje-ura jogositvanyaval es az On vegzettsegevel EZT felejtse el!!! A ferje-ura jogositvanya... na, az mar lehet egy jo kiindulo pont. De, mivel tobb informaciot On Nemzeti Titokkent kezelt a leveleben, ezert ma meg nincs jo valaszom. Pl. a jogositvany kategoriai, gyakorlati evek, nemzetkozi fuvarozasi tapasztalat, magyar vagy ANGOL (UK) jogositvanya van-e? Van-e angol (ideiglenes) cime? Mindkettojuk NYELVTUDASA??? Azutan, amikor elkezdik az uj eletuket, mar lesz alkalma a vizsgakat Kanadaban letenni, es a ferje-ura csak csodalkozni fog tatott szajjal, hogy On hogyan elozhette meg fizetesben, pozicioban rekord ido alatt a kemenyen dolgozo parjat...? "Ha valakinek van ötlete kérem írjon! hzita07@gmail.com" -->> Igen van, soha tobbe ne adja kozre a sajat, szemelyes adatat, mint pl. az e-mail cimet...!!! ...szoval, en kesz vagyok RENDES valaszt adni, de ehhez egy "rendes" level is kellene... :-)
Tartományok: Alberta, Brit Columbia (British Columbia), Manitoba, Ontario, Prince Edward-sziget (Prince Edward Island), Québec, Saskatchewan, Új-Brunswick (New Brunswick), Új-Skócia (Nova Scotia), Újfundland és Labrador (Newfoundland and Labrador), |
Városok: Calgary, Edmonton, Fredericton, Halifax, Iqaluit, Montréal, Ottawa, Regina, Saskatoon, St. Albert, Toronto, Vancouver, Victoria, Whitehorse, Winnipeg, Yellowknife, |
Impresszum |
Jogi nyilatkozat |
Kapcsolat
| Kanada
|
|
|