|
|
|
|
Fórum » Letelepedés Kanadában» Új hozzászólás írása
piroska, 2012-10-13 22:43:02
miért nem lehet letelepedést, bevándorlást kérni Kanadai kormánytól?????
Fatyol, 2012-10-08 20:53:03
Ez dícséretes, csak az a baj vele, hogy nem működik. Semmiféle olyan meghívólevelet nem írhatsz, amivel legálisan maradhatnak 6 hónapnál tovább, és amivel munkát vállalhatnának, azaz a meghívóleveled nem ér semmit, ugyanis magyar állampolgároknak nem kell vízum a beutazáshoz, így a meghívólevél nem szükséges, ugyanis az akkor jó, ha vízumköteles egy ország, és a látogatókat így könnyebben fogadhatsz. Tehát sajnos ezzel nem tudsz segíteni senkinek abban, hogy megvalósíthassák az álmukat, emrt meghívólevéllel sem maradhatnak az országban tovább, mintha sima túristák lennének.
Jasika, 2012-10-07 20:41:10
Helló mindenkinek! Jason G vagyok 21 éves és jelenleg Magyarországon élek. Én Kettős állampolgár vagyok Kanada-Magyar azért lett szükségem a magyar állapolgárságra, hogy itt maradhassak 6 hónapnál tovább ami végülis nem rossz ha az EU-ban szeretnék dolgozni. De nem szeretnék dolgozni Európában. Egyedül élek és a szüleimre már nem tudok számitani évek óta. Éppen ezért keresek 2 olyan megbizható személyt és ez relativ ha nem ismerik egymást akik azzal a céllal mennek ki Kanadába, hogy ott telepedjenek le és épitsék a jövőjüket. Én fel tudom ajánlani azt, hogy a meghivó papirjaikat megirom és azt is, hogy felelősséget vállalok értük ha valami gubancot csinálnának. Éppen ezért hangsúlyoztam, hogy megbiható embereket keresek. Nem vagyok svindler egy alapos elbeszélgetést is akarok azzal a két emberrel akivel kimennék. Nem kell pénzt adni sem küldeni ha megyünk akkor együtt megyünk és pár hónapig együtt is élnénk egy lakásban ahol bejáratom őket mit merre hogyan tudnak elintézni. mivel felelősséget vállalok értók ezért elengedhetetlen, hogy egy kis ideig csapatban tudjunk münködni. Sajnos vannak rossz tapasztalataim ezért elengedhetetlen a személyes elbeszélgetés. Hogy mi nekem ebben a jó jön a kérdés. Õszinteségem páratlan a kérdező felé. Ami nekem jó benne, hogy 2 embernek megvalósul az álma és az enyém is, hogy valamilyen módon haza tudok jutni. Én kint is tudok segiteni ha valaki kifogy a pénzéből mert a segély amit kapok 2 hetente jön mindig amig nincsen állásom és ez egy nagy segitség. Nekem csak a kijutásom állása a fő cél de ez egy ideiglenes kölcsön amit az ottani állami támogatásból megadok. Nekem nem érdekem átverni senkit csak elindulni az utamon és egyedül nehéz kint az embernek. Kérném , hogy a negativ provokáló válaszokat mellőzzétek mert nem átverésre megy az egész. Én segitek ők is nekem amit hálálok és hálám jeléül hamarabb kapsz állapolgárságot mint ha kérvényeznéd. undernation1@hotmail.com Ide kérem a válaszokat!
Fatyol, 2012-10-02 00:25:34
Fatyol, 2012-10-02 00:24:09
Poncsi1983: A letelepedést nem befolyásolja a gyerek állampolgársága.
Gólyabál, 2012-10-02 00:22:57
"Hardver technikus vagyok (OKÉV Számítógép szerelő) Keményfedeles bizim van. Kérem, hogy aki tud segítsen! Képtelen vagyok már itt élni." Hivatalos munkavállalás. Nézz utána a kanadai oldalakon, hogy hol keresnek embereket a szakmádban. Írj egy önéletrajzot angolul, és pályázd meg.
Gólyabál, 2012-10-02 00:21:17
Csak kérdezem Orsos Lacika, hogyha van rendes munkád, akkor minek a walfer???? és akkor miért fizetnek "mindent"??? Miért hazudozol??? Senkinek sem fizetnek mindent, addig kapod a walfere-t, ameddig ninccs munkád. Utána nincs walfere (mire fel lenne?) Amint látom, két éve jöttetek ki. mostanában fogadhattak el, ha 3 év múlva lesz kanadai útleveletek. Fel sem merült benetek, hogy két év után nem kellene már húzni az államot??? Másrészről good luck for menekültként próbálkozni, hála az égnek, mindinkább elutasítják a kérelmeket.
Andras, 2012-09-22 15:19:32
Udvozletem mindenkinek! Erdeklodnek milyen esellyel indulhatok kanadai munkavallalasra egy Elektronikai-Technikus papirral es 3 eves magyarorszagi munkavallalassal 23 evesen.Nyelvrol papirom nincs, de szerencsere fogekony vagyok igy konnyen tanulom a nyelvet.Ez nalam nem visszatarto ero.
Poncsi1983, 2012-09-12 16:02:17
Sziasztok, kanadai letelepedéssel kapcsolatban tudna bárki tanácsot adni, hogyha a kisfiúnk brit-magyar állampolgár, akkor milyen eséllyel tudunk kiköltözni, illetve, h hol tudnék ennek bővebben utánanézni? Köszönöm!
orsos lacika, 2012-09-07 21:10:31
Hello Max,mi itt elunk Torontoba. Van eselyed,nem is keves.Nekem a labamat tortek el,vittuk a letleletet és a rendorsegi feljelentest. Katunk rögtön szállást,par nap mulva rendes munkat.Havonta 1500 dollart is kapunk,+walfert,ruhakat. Itt elunk 2 eve,mindent fizetnek tovabra is,tanulás,nyelvtanfolyam,szakmatanulas. Nagyon jolélunk,3 év eltelik,kanadai utlevelunk lesz!
MEX, 2012-08-24 17:55:23
Üdv.Magyar állampolgár vagyok és a hivatalok, bankok stb: totál kisemmiztek minket.A kezem eltört és úgy hagyták az orvosok..A bank hibája miatt KHR listára kerültünk a Frank 180 Ft.-os árfolyamán, és emiatt nem tudtuk kiváltani a hitelünket. (most gyakorlatilag még mi tartozunk nekik majd 2 millióval) Soha semmilyen hivatalos szerv semmit nem volt hajlandó segíteni rajtunk, sőt!Egy 3 éves lakott nálunk, amikor (védett fogyasztói státuszunk ellenére is) elzártak minden szolgáltatást,(gáz, áram) amivel fűthettünk volna. Életveszélynek tették ki a kisgyereket. A szorult helyzetünkből CSAK hitelkiváltással és az ingatlan eladásával szabadulhattunk volna meg, de ezt a bank, az önkormányzat a PSZÁF hibájából soha nem tehettük meg. Évek óta egy hosszabbítón élünk és csak követelőznek. A gázszolgáltató 120 ezer Ft. tartozás miatt 400-ezer Ft-ot vonat le anyám nyugdíjából, továbbá a bank is levonat (ráadásul az államilag garantált hitelt) annyit, hogy gyakorlatilag éhen halni sincs pénzünk. Az ingatlan végrehajtás alatt áll. Az ingatlanunk mindenünk. Az adókalkulátor szerint 30 millió feletti az értéke, a bank szerint 18.... 11 millió hitelt vettünk fel, 20 millió Ft miatt folyik jelenleg a végrehajtás. Tehát még + 2 millió áthidalóhitelt vonnak az egyetlen (karcsú) megélhetési forrásunkból és még mi fogunk plusz 2 millióval tartozni, miután kivágnak minket az utcára... A legjobb, hogy a bank azért tett minket anno KHR-re, mert egy ottani dolgozó hibájából, rossz számlára tették be a pénzünket. Gyakorlatilag a VILÁGON SENKI nemvolt hajlandó emiatt tenni semmit. Az önkormányzat kötelessége a gyerek miatt a családsegítés, de egyszerűen elküldtek minket azzal, hogy nem osztogatják a pénzt... Az egész fizetési képtelenség akkor kezdődött, amikor a nagymamám kórházban volt és meghalt. Addig az ő nyugdíjával valahogy össze szenvedtük a pénzeket, de akkor is állandóan gondjaink voltak. Most a lakhelyem miatt, 20 ezer lenne egy bérlet, hogy innen akár munkát keresni is kimozdulhassak. Anyámat kirúgták, pár ezresből \"élünk\"... Egyszerűen képtelenség munkát találni, amiből fedezni tudnám a számlákat és a bejárást. Gyakorlatilag nem lehet megélnem, ha akarok akkor sem. Ez az állam minden vagyonunkat elvette, a bankokkal a szolgáltatókkal együtt és télidőben rázárták a családra a fűtést. Szétfagytak a csövek, a kádban jeges víz úszott télen. Mindenki követelőzik és évek óta csak etetnek minket és várjuk a pillanatot, amikor totál kivágnak minket, és fedél sem lesz a fejünk felett. Lakást bérelni nem tudunk. Még enni sincs pénz.. Semmi esélyünk sincs, hogy csak megélhessünk nyugodtan és már tönkre tették az életünket ezzel az egésszel. A kérdésem az lenne, hogy van e esélyem emiatt menekült jogot kérni Kanadában, vagy ha nincs, akkor letelepedésit vajon van e esélyem megkapni. Hardver technikus vagyok (OKÉV Számítógép szerelő) Keményfedeles bizim van. Kérem, hogy aki tud segítsen! Képtelen vagyok már itt élni.
pazar007, 2012-08-21 23:19:01
Lexi! Büntető feljelentést tegyél Kanadában a cég ellen csalásért és sikkasztásért és kérj méltányosságból a távolság miatt vízum hosszabbítást a per végéig. Ha lehet, ezzel egy időben polgári perben követeld kamatostól a pénzt és kárpótlást is az elszenvedett szorongásokért, kiesett jövedelem stb. Nem ismerem a Kanadai jogrendszert, lehet, hogy ott együtt megy a kettő. Járj utána és azonnal lépj!!! Én ide már nrm jövök, csak szörföztem a neten.
MatMolnar, 2012-08-18 13:04:42
MatMolnar, 2012-08-18 13:03:47
Balaz, 2012-07-30 00:18:11
Tisztelt Dr.PdK! Köszönöm kimerítő válaszát! A kapott információk alapján, azokat áttekintve már könnyebb lett a csomagunk. Azt természetesnek veszem, hogy hivatalos forrásból tájékozódjam engem komolyan érintő kérdésekben, de a magyar valóságból indultam ki és hagyatkoztam a pletykákra, mende-mondákra, és ezért fordultam a fórumhoz; mely az Ön válaszával megadta a továbblépést. Köszönöm! Tisztelettel; Balaz.
Tartományok: Alberta, Brit Columbia (British Columbia), Manitoba, Ontario, Prince Edward-sziget (Prince Edward Island), Québec, Saskatchewan, Új-Brunswick (New Brunswick), Új-Skócia (Nova Scotia), Újfundland és Labrador (Newfoundland and Labrador), |
Városok: Calgary, Edmonton, Fredericton, Halifax, Iqaluit, Montréal, Ottawa, Regina, Saskatoon, St. Albert, Toronto, Vancouver, Victoria, Whitehorse, Winnipeg, Yellowknife, |
Impresszum |
Jogi nyilatkozat |
Kapcsolat
| Kanada
|
|
|