|
||||||||||||||||||||||||||
|
|
|
Fórum » Letelepedés Kanadában » Új hozzászólás írása Dr. PdK, 2012-07-29 23:19:48
T. Balaz,
Nehany egyszeru gondolat a levelere: - "Talán ez a legnépszerűbb oldal" -->> A legnepszerubb Forum az lenne, ahol lepesrol-lepesre minden torvenytelen trukk fel volna sorolva, hogyan lehet csalassal, hazugsaggal becsapni a kanadai officer-eket a hataron valo belepesnel, tovabba hogyan lehet "lébecolni" Kanadaban... de ilyen oldal NINCS! Tehat, vagy On tulzottan udvarias, vagy itt az ideje a szemuveg cserenek :-) - "A jövő héten utazom Kanadába, Vancouver-be családommal" -->> Erezzek jol magukat Kanadaban, Vancouver kulonosen gyonyoru, a turistaknak foleg. A varosban elni mar egy kulon "dolog". Tudjon rola, hogy a helyi rendorseg kozel 20 (MONDOM...HUSZ) eve nem bir a nemzetkozi bandakkal a varosban. Ha ezt megemlitik a vendeglatoiknak, akkor eloszor is heves tagadast kapnak, majd, ha jobban figyel, eszre fogja venni, hogy a varos nagyobbik felet nem fogjak Onoknek megmutatni, meg deli 12-orakkor sem... EZ VAN ! - "egy esküvőre vagyunk hivatalosak." -->> Sok boldogsagot az ifju parnak! - "A rokonok kérésére hazai, házi specialitásokkal - Hungarikumokkal - készülnénk," -->> Ha a hataron, a vamvizsgalatnal lebukik, ez lesz az a pont (hogy Ok kertek), amit a rokonok le fognak tagadni! Ez AZT jelenti, hogy ÖNÖK fogjak "elvinni a balhet" !!! Mar a repulogepen, a leszallas elott fognak kapni egy "vamaru-nyilatkozatot"(legyen keznel toll), es ha ebbe beirja azt, amit tilos, akkor azert kobozzak el, ha nem irja be, akkor vam-aru-csalast kovet el... lelke rajta... - "de...Méz, őrölt paprika,pálinka,kolbász bevihető-e az országba?" -->> Megmondana, kerem, hogy MIERT NEM a Kanadai Kormany HIVATALOS oldalan erdeklodik hivatalos informacio utan? Miert reszesiti elonyben, mint informacio-forrast a Forum-pletykakat? Ennyi erovel a Kozert-ek eloterei, kocsmak, arokparti csevegesek legalabb ilyen megbizhatoak! VAROM a VALASZAT ! Az alabbi sorokra HIABA kattint, helyette a .... 1 - egerrel kijelol 2 - CTRL-C 3 - a bongeszo felso soraba kattint...es... 4 - CTRL-V 5 - Enter-gomb... --->>> http://www.beaware.gc.ca/english/declaree.shtml --->>> http://www.beaware.gc.ca/english/brirape.shtml --->>> http://www.catsa.gc.ca/Page.aspx?ID=26&pname=TravellerFAQs_FAQVoyageurs&lang=en&sid=2&sname=Food-and-Drink_Nourriture-et-boissons MINDEN ELELMISZER BEJELENTES-KOTELES!!! ----------------------------------------------- http://www.cbsa-asfc.gc.ca/travel-voyage/ifvc-rpvc-eng.html VIDEO(reklam van elotte): --->>> http://video.about.com/gocanada/What-Can-and-Can-t-Be-Brought-Into-Canada-.htm Segitsegul egy termeket Onnek kulon leirok: MINDENFELE HUSTERMEK T.I.L.O.S !!!! - "Hétfőn felhívom a Kanadai Nagykövetséget is..." -->> A Kanadai Nagykovet kozvetlen elerhetosege ITT, hogy az egerrel kattintania se' kelljen: Embassy of Canada to Austria in Vienna ----------------------------------------- Laurenzerberg 2, (3rd floor) A-1010 Vienna, Austria Tel.: +43 (1) 531-38-3000 Fax.: +43 (1) 531-38-3321 For general inquiries: vienn@international.gc.ca Hours of operation: ------------------ Monday to Friday: 08:30 – 12:30 and 13:30 – 15:30 A Naaaaaaagy-Kovet neve: Hon. John Barrett, Tudatom, hogy SEM telefonhivasra, SEM fax-ra, SEM e-mail uzenetre ÖNNEK nem fognak valaszolni! Vagyok bator, kulon onnek leirni, hogy mi a Naaaaaagykovetseg feladata: Orszagok, nemzetek kozotti, KORMANYSZINTU KAPCSOLATOK letesitese es fenntartasa. A feladataik kozott sehol sem talaltam arra utalast sem, hogy a Kanadaba beviheto FRISS HUSARU-ugyeben a Naaaaaagykovetnek kellene intezkednie... szoval... nem javaslom a Kanada, Becs-i Naaaagykovetseget felhivni. Kiegesziteskent irom, hogy Kanada Budapesti Kovetsege KIZAROLAG KANADAI ALLAMPOLGAROK szamara nyujt kulonfele szolgaltatasokat... igy ez is kiesett... Nos, ha most van egy olyan erzese, hogy "eltevedt" a Naaaaagykovetseg illetekesseget illetoen, akkor azt most jol erzi! - "de várom a fórumozók tapasztalt hozzászólását is." -->> Hagyja abba a "kozvelemeny kutatast", Onnek HIVATALOS, MEGBIZHATO informaciokra van szuksege, es nem Forum mende-mondakra! Dr. PdK Balaz, 2012-07-29 22:09:07
Tisztelt Fórumozók!
Talán ez a legnépszerűbb oldal, így itt teszem fel kérdéseimet. A jövő héten utazom Kanadába, Vancouver-be családommal, egy esküvőre vagyunk hivatalosak. A rokonok kérésére hazai, házi specialitásokkal - Hungarikumokkal - készülnénk, de... Méz, őrölt paprika,pálinka,kolbász bevihető-e az országba? Hétfőn felhívom a Kanadai Nagykövetséget is, de várom a fórumozók tapasztalt hozzászólását is. Tisztelettel; Balaz. B.Patrik, 2012-07-23 22:56:40
Tisztelt Dr. PdK!
Köszönöm gyors és egyben rendkívül hasznos válaszát. Nagyon sok bölcsességet, tudást kaptam öntől a leírtakból ezért rendkívül hálás vagyok. Dr. PdK, 2012-07-22 17:10:22
Kedves B. Patrik,
Megtisztelt avval, hogy szemely szerint nekem cimezte a kerdeset. A nehezseg abban mutatkozik, ismeretlenul, teljesen kivulallokent az eletvezetesebe kellene "belebeszelnem" amikor erre vagy arra javaslatot teszek. Erre (az On eleteben elufordult helyzetet kitargyani es abban velemenyt formalni) szerintem a szulok azok, akik erre jogosultak. Ertem ez alatt az On szuleit es a leany szuleit IS. Az, hogy egy teljesen kivulalloval kivanja megvitatni es ebben velemenyt kerni, azt mutatja, hogy egyik szulo "velemenyevel" sem ert teljesen egyet, pedig latnia kell, hogy egyik szulo sem akar Onnek, Onoknek rosszat! Nos, a levele alapjan van valami elgondolasom Onrol, a helyzeterol, a vagyairol, es mint mindenki masnak, van errol egy gondolatom, hogy mit is kellene Onnek tennie?... de nem ezt irom le, mert ma, 16 evesen !!! ... leesne a szekrol, ha ezt leirnam...! A valaszom igy, az On levelere alapozott, es csak a leveleben foglaltakra vonatkozik, es semmi tobbre! ...es most a valasz: Kedves Patrik, en, Onnel ellentetben az On levelet el is olvastam, nem ugy, mint On, aki "csak" irta. Kijelentem, hogy a "problema-felveto" leveleben benne van a JO megoldas is, csak iras kozben ez elkerulte a kedves, de adrenalin-dus figyelmet. Most neheny reszlet: - "Jött az ötlet, hogy ki kellene költöznünk Skóciába" -->> nem nehez kitalalni, hogy kitol "jott" az otlet.. :-) - "A szüleim hajlanának a dologra," -->> A szulei, ertem ez alatt foleg az Edesanyjat, nem sokszor mondta Onnek, hogy "ezt vagy azt ne tedd Fiam", pedig nagyon is KELLETT volna! - "sot anyukám felvetette, hogy Õ is kijönne munkát keresni." -->> Az Edsanyja egy hooooooos !!!... de jobb lenne, ha erre nem kerulne sor... - "Sajnos a kanadai lány szülei ellenzik a dolgot" -->> At KELL fogalmazni ezt a mondatot, ami helyesen igy nez ki: -->> Hala Istennek, a lany szulei ellenzik ezt a "dolgot" ! - "mivel lányuk 1 év múlva befejezi tanulmányait és csak az után szeretnék, ha valahol máshol kezdene az életnek." -->> Nem olyan bonyolult "dolog" belekepzelnie Onmagat a lany szuleinek a helyzetebe, es igy konnyen belathato, hogy Nekik IGAZUK VAN, IGEN, EZ A JO DONTES ! Mivel Ont, kedves Patrik, NEM a jozan esze, NEM az elet-tapasztalata, hanem a koranak megfeleloen valami "mas" hajtja, a lany szulei okosan gondolkodnak. Miert is? Mert Ok NEM mondtak NEM-et, hanem az elkezdett iskola sikeres befejezeset varjak el a lanyuktol, es szerintem Onnek IS ezt kellene tennie, felteve, hogy Onnek is folyamatban van meg az iskolai tanulmanya. Elismerem, hogy konnyebb ezt mondani, mint megtenni, de legyen elso mindkettojuknek az iskola es mellette lehet tartani a kapcsolatot. - "Halottam, hogy Kanadában nem egyszeru a letelepedés olvasgattam róla, de sehol nem találtam konkrétunokat." -->> -->> "Halottam, hogy Kanadában" -->> Patrik, ha tehetnem, csak bekuldenem Ont a sarokba, hogy ott "orizze" a parketta-darabot, ez valami szornyu, ez valoban a maga a szegyen!!! Kanada-ra vonatkozoan "hallomasokra" alapozza a donteset, es nem a Kanadai Kormany hivatalos, internetes oldalarol "szerzi" ezeket be! ...esetleg nem a lany szulei hivjak fel ingyen a helyi Service Canada-irodat, hogy a "sponsor"-lehetosegekrol tajekozodjanak... -->> "nem egyszeru a letelepedés, de sehol nem találtam konkrétunokat." -->> A "letelepedes" egy nem letezo kifejezes, azt jelenti, hogy belepek a kanadai hataron, ki-be-jelentem, hogy "refugge" (menekult volnek... vagy mi...) es addig huzom-vonom a hatosagokat, ameddig vagy elfogadnak (letelepedes) VAGY KITOLONCOLNAK... Ezt a fogalmat Zámoly, Pápa, Mohács, Miskolc-Avas lakotelep es mas hasonlo kornyeken elok hasznaljak, igen, Ok azok, akik meltatlanul bitoroljak es hasznaljak az magyar allampolgarsagot es utlevelet... Ok azok, akok miatt ma a magyar utlevel olyan a kanadai hataron, mint a bikanak a voros poszto...! ...EZERT nem talalja sehol sem a tennivalokat a "letelepedesrol" a hivatalos oldalakon...! -->> " konkretumok" -->> IGEN, letezik ILYEN IS. Az elobb emlitett "honfitarsaink" oktato-videot is keszitettek, hogyan kell a belepestol kezdve, eveken at hazudni a hatosagoknak, es azokat felrevezetve Kanadaban "letelepedni". Arrol, hogy ez a hazugsag-domping az esetek 1-3%-ban sikeres, arrol hallgatnak! - "Van e egyáltalán esély arra, hogy letelepedési engedélyt kapjak és esetleg ott folytassam a tanulmányaimat?" -->> A leveleben megismert korulmenyek alapjan azt mondom, hogy NINCS! - "alapszinten beszélem az angolt bár errol nincs semiféle papírom/nyelv vizsgám." -->> Az iskolai befejezesevel egyidoben ITT a kovetkezo tennivaloja! Tanulja az angol-nyelvet, olyan jo szintre emelve a tudasat, amilyenre csak tudja!!! - "Válaszát elore is köszönöm!" -->> A vilag legmocskosabb fajtajatol, a magyar magantaxisoktol ered ez a mondas, azt jelenti, hogy "en mar elore fizettem, ezert tessek engen kiszolgalni, es csak nem kepzeled haver, hogy a valaszod utan meg azt fogom irni, hogy Kosz...?" Patrik, EZT ne tanulja el! Tehat roviden, a lany szuleinek JO es KOVETENDO a tervuk, ebben legyen partner...es kesz...! ...es most irok valami fontosat is, itt, a ket vonal kozott... ...kerem, hogy ezt NE OLVASSA EL, csak ugy 10-15 ev mulva...! ------------------------------------------------------------- A magyar es a kanadai mentalitas (szemelyiseg, eletvezetes) ANNYIRA kulonbozik egymastol, mint ha az egyik a Mars-rol, a masik a Venusz-rol jott volna...DE ebbol, a koruk miatt meg nem sokat vehet eszre...!!!... szoval, csak "ovatosan"... !!! ------------------------------------------------------------- Udvozlettel: Dr. PdK B.Patrik, 2012-07-21 00:55:31
Tisztelt Dr. PdK!
A múlt hónapban Skóciában vooltam 2 hetet a rokonságnál látogatóban. A család egy társasházban lakik. A közvetlen szomszédjuk (egy öreg házaspár) Ír szármozású és mint kiderült az idős bácsi testvére Kanadában él a családjával. Ezen család 17 éves lánya szintén vendégségben volt Skóciában. Sikerült megismerkednem vele annak ellenére, hogy csak alap szinten beszélem az angol nyelvet. Körülbelül 10 napot töltöttünk együtt és nem tagadom eléggé összemelegedtünk. Sajnos az idő elteltével elváltak útjaink, de előtte még lefixáltuk, hogy Augusztus 26.-án találkozunk újra Skóciában és bérelünk 2 napra egy hotelszobát. Nyilván ez egy kapcsolatban nem megoldás, hogy az ember havonta Skóciába utazik, hogy félúton talákozzon a párjával.. Jött az ötlet, hogy ki kellene költöznünk Skóciába ez talán a nyelvtanulásnak is jó szolgálatot tenne és a rokonoknál szállásunk is lenne. A szüleim hajlanának a dologra, sőt anyukám felvetette, hogy Õ is kijönne munkát keresni. Sajnos a kanadai lány szülei ellenzik a dolgot, mivel lányuk 1 év múlva befejezi tanulmányait és csak az után szeretnék, ha valahol máshol kezdene az életnek. Felmerült, hogy esetleg költözzek ki Kanadába 1 hónapra bérelnének nekem egy panziót és, ha működne lányukkal a kapcsolatunk akkor esetleg hozzájuk költözhetnék. Ehez fűződnek kérdéseim. Én idén töltöttem a 16. életévemet. Halottam, hogy Kanadában nem egyszerű a letelepedés olvasgattam róla, de sehol nem találtam konkrétunokat. Van e egyáltalán esély arra, hogy letelepedési engedélyt kapjak és esetleg ott folytassam a tanulmányaimat? Mint említettem 16 éves vagyok, alapszinten beszélem az angolt bár erről nincs semiféle papírom/nyelv vizsgám. Válaszát előre is köszönöm! Üdvözlettel B. Patrik Fatyol, 2012-07-13 09:00:36
Tervezem, hogy leteszem a vizsgát, mert nagyon szeretem csinálni. Ontarioban igazaból nagy a munkanélküliség, nehezebben adja meg az LMO-t a service canada. Most éppen folyamatban van otthonról valakinek az ügye. Már open LMO-ra kerestük, elküldte nekem a resume-t, én továbbítottam, megcsináltuk az munkáltatójával a mi irodánkban a skype interview-t, megfelelt, megbeszélték a fizetést, mindent. Visszaküldtük a service canadanak a nevet, hogy tegyék fel az LMO-ra. Ez egy hónap múlva jött vissza, most ment tovább Bécsbe, ahol már intézik a work permitet. Ez kb egy hónap.
Lexi, 2012-07-13 03:53:03
Fátyol!
Tanácsadónak is simán jó lennél. Kezdtem azt hinni, hogy kihaltak az együttérző, segítőkész magyar emberek. Hála Istennek, nem haltak ki, csak sok a tuskó, aki elnyom Benneteket. Nagyon sok hasznos infót kaptunk. Nagyjából a folyamatot ismerjük, hirdetés, LMO, work permit...... A hölgy (bár legszívesebben máshogy nevezném), mint Immigration Consultant vette fel velünk a kapcsolatot, megbíztuk, hogy intézzen nekünk work permitet. Õ egyben Employment Agency is, aki ígérte, hogy tud céget, akinek szüksége van hegsztőre, és indulhat a folyamat. Ez több, mint 5 hónapja történt, azóta pedig semmi válasz a HRSDC-től. Menet közben elkértük a nőtől, a papírokat, amiket állítólag benyújtott a HRSDC-nek. Döbbenten láttuk, hogy ő, mint employment Agency, akarta felvennia páromat dolgozni, nem keresett neki valós munkáltatót. Agency NEM kérhet LMO-t. Õ állítja, hogy igen, és minden rendben lesz, csak még nem jött válasz a HRSDC-től. 100%, hogy be sem adott semmit, nem tudja semmivel sem bizonyítani. Igen megérdemli, hogy fenékbe billentsék, főleg azért, mert rengeteg ügyféllel teszi ugyanezt. Egyébként Torontóban vagyunk. És ő egy magyar hölgy. Döbbenet nem? Fatyol, 2012-07-10 07:32:17
Agency intézhet LMO-t cégnek, mégpedig akkor, ha megvan a ICCRC vagy Immigration Consultant of Canada Regulatory Council (ICCRC R413263) vizsga, engedély. Ekkor képviselhet céget, v. munkavállalót ezen ügyekben, de az LMO-t az adott cégnek intézi, nem magának. Ha munkavállalást intézett, azért nem kérhet pénzt, másért sem, ugyanis semmilyen státuszt nem kértetek, ergo: immigration tanácsadásért, munkáért sem kérhetett pénzt túristáktól. Mindenképpen törvényt sértett. Kihasználják, hogy akik most érkeztek, azok nem ismerik a saját jogaikat. Fatyol, 2012-07-10 07:23:20
A menet: a férjednek találni kell egy céget, amelyiknek szüksége van hegesztőre (CNC). Olyan cégnek kell lennie, amelyik nem kap kanadai munkaerőt, tehát meg kell pályáznia a service canada-tól az LMO-t (ennek kitétele, hogy két hétig hírdeti, és nincs megfelelő jelentkező. Utána a service canada felteszi a szokásos keresztkérdéseket a cégnek, amire vagy jól válaszol, és akkor van LMO, vagy nem, akkor nincs), ha ez megvan, akkor jön az, hogy a férjed a megfelelő jelentkező, indulhat az ő work permit igénylése. Õ nem nyitott work permitet kap, hanem konkrétan a céghez, te kapsz open work permitet.
Nos meg lehet próbálni magatoktól. Még valami: kitétel, hogy a férjednek 6 hónapon belül meg kell csinálnia az itteni license-t, mert akkortól skilled, addig csak semi skilled- Szóval meg lehet próbálni magatoktól, én hallottam, hogy van olyan cég, aki régóta kéri az LMO-kat, annak könnyen megy, de hallottam már olyat is, hogy nem ment át. Speckó az én főnököm felesége a büdös életben nem kapta meg a saját cégégre, mi az ő cégégre megkapjuk, de nekünk 100%-os az LMO, mert hat éve tárgyalunk a service canadával tudjuk már melyik agentnek mi a hoppáréja. Hogy tudd: a férjed nem agencynek fog dolgozni, hanem a cégnek, amelyik felveszi. Az egencynek a dolga: felkutatja a munkahelyet, és felkutatja a dolgozót, és elintézi a papírokat, mindezért a munka adó fizet, sohasem a dolgozó. melyik tartományban vagytok? Egyébként megérdemelné az az agent, hogy fenéken billentsék, mert az ilyen szemetek miatt nem bíznak bennünk sem, holott én nem kérek csak önéletrajzot attól, aki dolgozni akar. Másrészről meg is büntetnék őket, be is zárnák az agency-t. Ez az én blogom:http://kanadaimunka.blogspot.ca/ ne rákattints, hanem másold ki, és úgy menj rá, mert rákattolásra erről az oldalról nem működik. Egy csomó infót leírtam oda, hogy mi, és hogyan működik. Lexi, 2012-07-10 06:36:44
Köszi Fátyol a válaszod!
A hölgy, valószínű, hogy jártas lehet a dolgokban, MERT a pénzt, mint Immigration Service vette el tőlünk, az ügyintézésért. Az Employment Agency-je venné fel a páromat, de mint már kiderült Agency-n keresztül nem kaphatunk Work Permitet, Agency nem kaphat pozitív LMO-t. Szerinted vannak cégek, akiknek nyitott LMO-juk van? Milyen cégek ők elsősorban? Egyébként ez a hölgy végig azt mondta nekünk, hogy a párom open work permitet kaphat, később derült csak ki, hogy ez sem igaz.....Szóval szaladhatunk a pénzünk után. Köszönöm válaszod! Fatyol, 2012-07-09 23:57:04
Ja, és a procedúra nem hosszú, ha van a leendő munkaadónak nyitott LMO-ja. Max 3 hónap, és megvan a work permit, te meg kapsz open work permitet. Albertában nagyobb az esély, emrt itt hatalmas szakember hiány van. Mi nem kérünk pénzt a munkavállalótól, azonnal ki is vágnának, mint macskát szarni, ha megtenném, nekünk a cégek fizetnek, hogy taláunk szakembert.
Fatyol, 2012-07-09 23:53:04
Work agency NEM KÉRHET PÉNZT a munkavállalótól!!!!!! Illegális!
What to watch forYou should never pay money to an employment agency up front. Employment agencies make money by charging employers to fill vacant positions. They do not charge job applicants. There are some headhunting firms that require payment from applicants, but only after suitable jobs have been found and started for their applicants. Always make sure that any employment agency you choose to get involved with can actually help you get a job in your field. While many agencies specialize in certain industries, there are just as many that fill general positions that may not be helpful in starting a new career in Alberta. Lexi, 2012-07-07 05:07:29
Sziasztok!
Először írok bármilyen fórumon a problémánkkal kapcsolatban. Decemberben érkeztünk Kanadába, turistaként (természetesen legális munkavállalási szándékkal, illetve letelepedési lehetőségeket keresvén.) Párom hegesztő, tapasztalt, jó szakember. Találtunk egy employment agencyt, aki ígért egy company-t, aki felvenné a páromat, job offert adna, és indulhatna a HRSDC-n keresztüli hosszú, hosszú procedúra a work permit visa-ig. Februárban bíztuk meg az Agency-t az ügyünk intézésével, több ezer dollár előleget fizettünk. Azóta az égvilágon semmi sem történt. Semmivel sem tudja igazolni, hogy bármilyen papírunkat tovább küldte volna az illetékesek felé, és egyre több hazugsággal szembesülünk. A turista visa-nk időközben lejárt, hosszabbítást kértünk, várjuk az eredményt. Tudtok e, ismertek e járható kiskaput arra az esetre, ha valaki nem kapja meg a turista visa hosszabbítást ilyen esetben? Mit tanácsoltok kihez forduljunk ügyünkkel kapcsolatban? Köszönöm, ha válaszoltok!! Egy aggódó családanya Tacsi, 2012-06-21 13:34:24
Valaki mondja mar meg,hogy hamis bizonyitekokkal egy bortonviselt aki 10 evet a borton falai toltott egy kitalalt mesevel menedekjogot kap Kanadaban hol lehet feljelenteni?Az elmondott storija alapjan azonnal kiderul h nem zaklatta senki hisz akkor bortonben volt.Kihez forduljak mert nagy igazsagtalansag ami tortent.
lkdfbnolkdmfopbjofdik, 2012-06-12 22:35:42
Tisztelt zsuzsanna70!
miert van olyan erzesem, hogy a tortenet fele lemaradt? a hatarvedelmi tiszteknek az a dolga, hogy kiszurjek aki nem oda valo, ettol fuggetlenul joindulatuak. az artatlansag velelme mindenkit megillet. attol, hogy valakinek lerobbanik az autoja, meg uton van es letezo szemely. ott valami mas bib volt. korabbi tulmaradas? hulyesegeket beszeles? a bevandorlasi tiszt hulyenek nezese es ezek kombinacioja?
Impresszum | Jogi nyilatkozat | Kapcsolat | Kanada
|
|
|
|||||||||||||||||||||
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát. Elfogadom