Nemzeti parkok Fórum
Általános információk Tartományok és területek Városok Apróhirdetések

Fórum » Letelepedés Kanadában

» Új hozzászólás írása

Fatyol, 2012-10-28 15:48:04
Kolompárné: Mellesleg nem utasítottalak, Javasoltam. Van valamilyen emberi nyelv, amit értesz is, vagy csak ordibálasz mindenkivel? Tudod mi a különbség a javaslat, és utasítás között? Ha valamely országot köpködsz, ahol élsz, akkor javaslatom, hogy húzz el onnan. Továbbra is ezen a véleményen vagyok. Van erre egy nagyon jó magyar mondás: ahonnan eszel, oda ne szarj.
Fatyol, 2012-10-28 15:44:38
Kolomparne: aki irta, az kérte, hogy töröljem ki, nem én írtam. 

Más: A Kanadahun ennél sokkal többet tett fel az oldalara, amiert szintén megüthetnék a bokájukat.

3. Mit is tettem az alábbi beírásomban amiért pampogsz? Azt mondtam neked, ha ugatsz egy országra ahová betelepültél, akkor húzz haza? Most is ezt mondom: ha nem tetszik, lehet hazamenni.  Mellesleg én azt sem tudom, hogy az illető beírásban kik kurváztak le, de jó hogy mondod, de minden további vita kérdésére bármikor elő tudom szedni az adott beírást, hogy te is láthasd azzal az ostoba fejeddel: nem én írtam.

Teljesen tisztában vagyok a törvényekkel: azért nem leszek elutasítva, ha azt mondom valakinek, aki köpködi az országot, hogyha nem tetszik, akkor haza lehet menni-)

Honnan kellene nekem tudnom, hogy te cigány vagy? Az vagy? Csak most mondod? És mint írod: otthon jobb volt? Akkor kérdezem újra: miért is vagy itt? Fenyegetsz? NA EZ TILOS KANADÁBAN. Jobb, ha tőlem tudod. 
spary, 2012-10-28 09:27:43
Van egy reklám aminek az a szlogenje: "Van ami sosem változik!" Milyen igaz is. Érvek helyett jön a fenyegetőzés, majd a tettlegesség és így tovább...:( 
Kolomparne Icu, 2012-10-28 08:10:50
fATYOL,ezert a "munkadert"fel foglak jelenteni az osszes canadai forumon,elobb-utobb ki fognak utasitani,de az uj torvenyek szerint meg az allampolgarsagot is el tudjak venni!
Igaza volt agent nevu emberkenek,te taposod a magyarokat,irok a kanadahunnak is hogy ok is irjak ala a feljelentest ellened!

Azt hiszed hogy nem olvasta Mellita az oldaladon a beirasod-amit mar kitoroltel-hogy budos kurvanak neveztel egy Kanadai polgart?

Ezt nem fogod szarazon elvinni,ez itt nem magyarhon,itt masok a torvenyek,KI LESZEL UTASITVA!
tE Az a fajta magyar vagy,aki sajat földijeit tapossa,kihasznalja,eloskodik rajta,ezt itt Canada,azert mert cigany vagyok nem utasithatsz arra hogy huzzak haza.
Leforditom az osszes beirasod,es elküldom az osszes hatosagnak,hogy mit teszel az emberekkel!
Fatyol, 2012-10-27 20:16:09
Kolompárné: a fogászatot is írtam, hogy arra biztosítás van KÜLÖN, ha dolgoztál volna, neked is lett volna. Segédmunkához persze sokszor nem jár, akkor magadnak kell külön kötnöd rá. Ha te nem érted azt, amit meg kell tenned egy rendszerben, arról nem a rendszer tehet, hanem az ostoba tudatlan fejed.

A világon SEHOL  sincs benne az ingyenes fogáaszati ellátás az alapellátásban.

Javaslatom: húzz haza!  

kera, 2012-10-27 16:47:34
Üdvözlök Mindenkit!
Családi kupaktanácsot ültünk, és úgy döntöttünk, hogy elköltöznénk Magyarországról. Kanada lenne a cél, azon belül Winnipeg. Itthon vállalkozásunk van, amit jól csinálunk és szeretjük, így Kanadában is azt szeretnénk csinálni, olvastuk, hogy van vállalkozói státusz is, így mi ezt célozzuk meg. De nem sokat tudunk az árakról, üzlethelyiség stb, a vállalkozói formákról, adókról stb.
2 nagy gyerek van, így az iskoláztatás is fontos szempont. Fiunk egyetemre készül, lányunk főiskolán tanul. 
Hirtelen ennyi, ha valaki indult így Kanadába, kérem jelentkezzen:-)
Üdv,  Kera
spary, 2012-10-26 19:07:06
Kedves Anonimus!
Igazad van tényleg jár neki, ha befizette azt az 5ezret. Teljesítette a kötelezettségét, jöhetnek a jogai, ami jár vagy jár.
spary, 2012-10-25 20:33:30, 2012-10-26 18:52:01
5 ezret fizetett, tehat fizette, amit munkanelkulikent kell fizetnie, amit eloir neki a torveny. Nem ertem mit vagy ezen fennakadva. Ha nem dolgoznal, te befizetnel 10 ezret vagy mi? Meg legalabb fizetett, nem ugy, mint sokan masok. Egyebkent ha nem fizetsz semmit, akkor is ellatnak.
spary, 2012-10-26 17:36:06
Bement turistaként, majd menekültstátuszt kért, például faji üldöztetés. Az ilyen ügyek elbírálására a régi törvények szerint 1000 nap állt a rendelkezésre, mielőtt kitoloncolhatták volna az jogosulatlan státuszkérőket. Az új törvény ha minden igaz erre 45 napot szab. Ha valamit rosszul írtam, majd a kintiek kijavítanak.
renci30, 2012-10-26 17:18:43
Sziasztok!
Én új vagyok itt,és olvasgatom a fórumot, illetve más oldalakat kanadai letelepedéssel kapcsolatban.Már végig olvastam a lehetőségeket, viszont azt nem értem, hogy lehet az,hogy valaki 2 éve kint él a feleségével, és munkanélküli.Hogy, akkor milyen jogcímen tartózkodik, egy  idegen országba.Ha valaki tud nekem erre válaszolni, megköszönném!
molcsa, 2012-10-26 06:18:53
Kanadai orvosi elatasrol annyit szeretnek mondani ,hogy akinek van munka vallalasi engedelye adozik dolgozik .......termeszetesen ugyan ugy ingyenes mint M.O Aki menekult statuszban tartozkodik Kanadaban annak is ingyenes az orvosi ellatasa.Esztetikai illetve fogaszati beavatkozasok nem.
molcsa, 2012-10-26 06:12:12
Mindenkinek szep napot kivanok. Elso izben szeretnek elnezest kerni ha nehezen olvashato az irasom,mivel francia a billentyuzet. Olvasgatom a kereseket ,kerdeseket valaszokat. Nagyon sok elkeseredett Magyar ember van aki szeretne Kanadaban dolgozni elni. Nagyon roviden tomoren szerintem sok embernek megvalaszolom a kerdeset.Ugy gondolom,hogy aki neki szeretne vagni Kanadanak minimum Angol ill Francia nyelvtudas szukseges . Nem csak a munka vallalashoz hanem ,hogy tudjon venni maganak 1 kg kenyeret egyedul.Tobb fele modja ,leheteoseg van ,hogy ki jusson az ember.Hivatalosan legalisan letelepedesi szandekkal,es menekult statuszal,ha epp veszelyben van az elete . Sokan a kezdtek el keresgeti lemeno ,felmeno rokonokat Kanadaban egy elkeseredes formajaban hatha kapnak segitseget.Ha nem ver szerinti a rokon akkor nem kapnak.Ha valakinek a testverenek a bacsikaja es annak az unokaja aki 56 ban kimenekult ......akkor az nem jo.Menekult statuszt jelenleg a Kormany folyamatos torveny modositasokkal szeretne megakadalyozni,hogy ne hatalmasodjon el jobban ami epp van.Gondolom mindenki tudja mirol beszelek.Tehat ha allamilag tamogatott es keresett szakmaja van valakinek es kitolti azt a teszt lapot abban a varosban ahol szeretne letelepedni azonnal megkapja a valaszt.Mint minden Orszag szivesen latja a nyelvet beszelo iskolazott fiatal embereket akik le szeretnenek telepedni.
spary, 2012-10-25 20:33:30
Köszi, hogy használod a nickemet. Igen fizetett 5 ezret havonta. Aki 5 ezret fizet az nem dolgozik, és elméletileg alap ellátásra jogosult. Aki dolgozik az a minimálbér után is ennek a többszörösét fizeti be a közös kasszába, és a munkáltatója szintúgy! Ez a nem mindegy. Továbbra is tartom, hogy köszönje meg, ne pedig dicső dolognak tartsa!
spary, 2012-10-25 19:26:26, 2012-10-25 20:06:17
azt irta, hogy 5 ezret fizetett havonta, azt nem olvastad?
spary, 2012-10-25 19:26:26
Kolompare, látod ezért tart ott az ország ahol, mert te semmit sem fizetsz, viszont a többiek pénzén jól jött a műtét. Inkább köszönnéd meg, nem pedig büszke legyél rá.

Mellesleg a fogászati beavatkozás mindenhol fizetős még itthon is!
Tartományok: Alberta, Brit Columbia (British Columbia), Manitoba, Ontario, Prince Edward-sziget (Prince Edward Island), Québec, Saskatchewan, Új-Brunswick (New Brunswick), Új-Skócia (Nova Scotia), Újfundland és Labrador (Newfoundland and Labrador),
Területek: Északnyugati Területek (Northwest Territories), Nunavut, Yukon terület (Yukon Territory),
Városok: Calgary, Edmonton, Fredericton, Halifax, Iqaluit, Montréal, Ottawa, Regina, Saskatoon, St. Albert, Toronto, Vancouver, Victoria, Whitehorse, Winnipeg, Yellowknife,
Nemzeti parkok: Nahanni Nemzeti Park, Wood Buffalo Nemzeti Park, Yoho Nemzeti Park,

Impresszum | Jogi nyilatkozat | Kapcsolat | Kanada