|
|
|
|
Fórum » Letelepedés Kanadában» Új hozzászólás írása
Kolomparne Icu, 2012-10-24 20:35:16
ennek a fatyolnak semmi koze canadahoz,hazudozikosszevissza!!
aha,az orvosi ellatas.nalunk miskolcon kb 5 e ft fizettem havonta,es ebbe siman belefert a csipo mutetem is,a TB-nek a korhaz 2millft elszamolast kuldott.
Torontoban 800 dodoert idegeltek az egyik fogam,a tomes 230 volt!A lanyom fogszabalyzoja 500 dodonal tart.Ugy hogy ne kamukazz itt az ingyenes ellatasrol te,kamuslilada.Az lehet,hogy mutottek csak epp agyra.
Gergely, 2012-10-24 18:54:01, 2012-10-24 19:52:06
A szakma onmagaban nem er semmit. Kell tapasztalat is belole, anelkul nem fogsz tudni kimenni.
Gergely, 2012-10-24 18:54:01
Sziasztok, 21 éves vagyok van érettségim, és két szakmám (ABC eladó, és boltvezető). Szeretnék a feleségemmel egy kb egy év múlva Kanadába letelepedni, addig csiszolgatom a nyelvtudásom, pénzt gyűjtök, és a munkám mellett tennék még le egy szakmát. Csak egy pár alapvető kérdésem lenne felétek... Az első, én tényleg dolgozni szeretnék, nem vetem meg a kemény munkát sem, egyszóval milyen szakmát érdemes tanulnom, amivel el tudok helyezkedni?(Asztalos, hegesztő, elektroműszerész, ács, mezőgazdaság bármi...) A második az albérletet lehet-e fizetni munka mellett? Illetve női munka van-e, és milyen szakmai ötlettel tudtok szolgálni? Van-e olyan cég amely tudatosan Magyarokat alkalmaz, és nem lehúzós? Van-e bármilyen esély elhelyezkedni ismeretség nélkül?
Mindenféleképpen el szeretném hagyni Magyarországot, mert nem látom a jövőt.. Nem szeretnék luxusházat, nem szeretnék sportkocsit, csak egy stabil jövőt....
Válaszotokat előre is köszönöm.
Fatyol, 2012-10-24 02:06:36
walter: van cseréptető, californian stile tetőnek nevezik, és RENGETEG munka volt rá egész tavasszal, és nyáron. Milyen orvosi ellátást nem fizet neked Kanada?? Engem operáltak, a gyerekeimet is, és mindent a normál állami biztosításunkkal, de milyen további biztosításokat akarsz, ha nem is dolgozol?????? Mi volna, ha kinyitnád a munka ajánló oldalakat, és nem a sült galambot várnád a szádba repülni, mivel konkrétan tudom, hogy Ontarióban is rengeteg roofer munka volt, és itt Albertában is, most meg hol a fészkesben akarnál tetőt fedni télen?? Magyarba (Magyarországon, ne legyünk már parasztok kérlek szépen), és ha már magyarba, akkor magyarbaN, de hagyjuk.. szóval szerinted otthon a tetőfedők 6-7száz ezret keresnek havonta full benefittel. Aha. Mond már el nekik is, hogy hol, ugyanis nekem speckó még maradt vagy 25 jelentkezőm, akik úgy egyáltalán bármilyen tetőfedés munkát elvállalnának, de kénytelenek mindenfelé dolgozni a világban több évtizedes gyakorlattal, és úgy, hogy nem csak a cseréptetőhöz értenek, hanem mindenféle tetőkhöz. Mllesleg azt nem értem, hogyha te csak a cseréptetős tetőkhöz értesz, és Kanadában élsz, ahol elmondásod szerint nincsenek cseréptetők, akkor mégis elmondanád, hogy hol tanultad a szakmát? Jó lenne, ha nem hazudoznál, mert Kanadában a kórházi ellátás nem plussz pénz, és a gyógyszerekre a támogatás a világon mindenhol feltételekhez kötött. Kanadában NINCS recesszió. Közgazdasági szakszavakkal akkor dobálózz, ha értesz valamit is a közgazdaságtanhoz. Nézzél utána gazdasági oldalakon, hogy mi a helyzet a kanadai gazdasággal, de inkább ajánlanám, hogy emeld fel a hátsód, és menj el dolgozni.
spary, 2012-10-21 20:13:49
Szia Walter! Ez az én szakterületem, ezért erre én reagálnék. Aki teheti itthon messziről elkerüli az építőipart. A vállalkozók egymás alá licitálnak az alvállalkozói láncban aminek az az eredménye, hogy aki ténylegesen megcsinálja a munkát az nem lesz kifizetve. Vállalkozóként ismerősök nélkül csak ilyen munkát kapsz. Ha alkalmazott vagy, akkor max a minimálbért kapod meg ami bruttó 100k Huf. 230huf=1Cad Adók járulékok ebből jönnek le.
Árakról albérlet Budapest 60k Huf+ rezsi, és ekkor még nem is ettél nem is közlekedtél. 1 liter benzin 430 Huh. Orvosi ellátás, a havi 6k Huf arra elég, hogy ha valami bajod van szóba álljanak veled. Ha nem fizeted bye bye. Ha melózol akkor a fizudból Sochóként 18,5%-ot vonnak le járulékként meg 16 % adót. A béred után a munkáltatód is fizet 27 % járulékot. Ha ezeket fizeted akkor már tényleg kaphatsz orvosi ellátást, ha feltéve nem olyan bajod van ahol több év a várakozási lista. Az orvosi ellátás minősége, az orvosok vándorolnak ki Németországba melózni, mert ott jobb a kereset, helyettük arab orvosok vannak, akik fő problémája akár rendelés közben is a csencselés nem a beteg. Ha szakképzett orvosra vágysz irány a magánpraxis, és a gatyád is ott marad. Nyugdíj, bár a fizud után te és a munkáltatód is fizet járulékot, mire te nyugdíjas leszel, már most biztos, hogy nem lesz nyugdíjad az államtól.
Nézzük még az új szüleményeket. Áfa 27%, telefon percenként, illetve smsenként 2 Ft adó. Jövőre ha kp veszel fel adót fizetsz, ha befizeted a számláidat adót fizetsz ha beszedési megbízást adsz a számlához egy szolgáltatónak adót fizetsz a pénzmozgás után. Hallgass fátyolra és ne gyere haza!
wALTER, 2012-10-21 18:36:04
hello Fatyol, komolyan gondolom a magyar munkat. En nekem van kanadai és magyar utlevelem is(itt születtem)es szakmam is.(tetofedo)Csakhogy itt-Kanadaban teljesen mas az epitoipar,a hazak nem teglabol vannak,itt nincs cserep tető!! Itt bedölt az epitoipar,nem adnak mar annyi hitelt,igy keves a megrendeles.
Korabban kb 2-3e dollart+benefit kerestem,de allitolag magyarba ennel többet keres egy jo szakmunkas vallalkozo,az arak meg sokkal kevesebbek. Sokkal jobb a magyar orvosi ellatas,a rokonom havi 6e forintot fizet maga utan Biztositast ezert barmely mutetet megcsinalnak,nem kell plusz fizetni! Itt kanadaban sokkal tobbet kell fizetni,es nincs gyogyszer tamogatas,es a korhazi ellatas plusz penz.
Itt recesszio van,sokan azt hiszik hogy kolbaszbol van a kerites,de rengeteg a munkanelkuli,rengeteg az asiai,indiai,stb.
Minenki azt mondja,sokkal jobb most europa,en nem maradok itt Kanadaban az biztos! Quebek meg szoba jöhet,az tiszta europa,de ott a tél negyon hideg,es francia nyelvet nem tudom. Ezek szerint te nem tudsz Magyarorszagi munkahelyet,csak Kanadait?!
Fatyol, 2012-10-20 17:51:45
Walter: Kanadában rengeteg munka van, ha nem ragaszkodsz Ontariohoz (mert ott sajnos nem túl sok, de ha akarsz dolgozni,akkor ott is tudsz) Europa éppen bedől, úgyhogy nem értelek. Ha te hivatalosan vagy Kanadában (márpedig kanadaiként igen, akkor kb 2 napon belül tudnék neked munkát, feltéve ha értesz valamihez, és hajlandó vagy dolgozni). Nekem gyanús, hogy ez a beírás is csak azért született, amiért Agent tépi itt a száját, a kint élő magyarok hidegrázást kapnak attól, hogy valaki magyaroknak keres itt munkát, inkább lehordják mindennek Kanadát, csak azt nem tudom, hogy akkor minek is vannak itt??
Fatyol, 2012-10-20 03:32:04
Agent: Te még azt sem tudod, hogy egyáltalán kikkel kötöttem szerződést, úgyhogy annyira vagy kompetens abban, amit én csinálok, mint Börcsögmucsajpusztán a legutolsó csavargó a kocsma oldalában. A resume megírása: SEHOL SEM írják meg ingyen. Ha valaki nagyon kínlódik vele, akkor igen, megírom: pénzért. Nem a dolgom, nem a munkaköri feladatom.Mellesleg a canadai government is meghatározta törvényben, hogíy IGEN, a recruiter ezért felszámol pénzt, mert egyáltalán nem feladata a toborzónak többszáz ember resuméját javítgatni, és nem is csinálja senki. Nekem a feladatom elolvasni, és továbbítani, ha jó, ha rossz, akkor meg nem foglalkozni vele. Még az sem a feladatom, hogy szóljak, hogy nem jó. Úgyhogy tehetsz egy szívességet. Hogy hol nem dolgozom-)) DD Egy irígy ökör vagy, egy sumák, senkiházi beszari nulla. aki még fel sem meri vállalni önmagát. Mondtam: egy 16 éve működő agency-nél vagyok az International recruiting division managere, mellette meg a Calgary headoffice-nak vagyok az egyik managere, ÉS nem egy magyarral találkoztam ott bent az irodában. Hogy mennyire nem vesznek komolyan a munkáltatók: Ma a Flint Energy Vice Presidentjével kötöttem szerződést kezdésként 20 welderre. nem a HR-essel, nem a sokadik senkiházival, hanem a vice presidenttel a tegnap reggeli tágyalásunk után, amit rögzítettem is, mert a főnöknőm hallani akarta. Sajnos ők filippínókat akarnak, de a másik cég kamionsofőröket, és truck mechanikokat akar, és kellenek magyarok. Kellenek még műszertechnikusok, december 11-ére, méghozzá szintén 20-an. Úgyhogy tehetsz egy szívességet: fordulj orvoshoz, hogy nem tudsz rólam lekattani, vagy én fordulok rendőséghez cyber zaklatásért, és hitelrontásért. A SEARS raktárába januártól 100 embert toborzunk, ebből 1/3-a magyar lesz. te mivel foglalkozol szarkavaráson kívűl? Kin segítettél már?
Fatyol, 2012-10-20 03:18:47
Spary: Az adózás tartományonként más, és más, és attól is függ, hogy a család mekkora bevétellel rendelkezett az adot évben, hány eltartott van.Ezt a munkáltató akkor elkéri (a családi állapotot, eltartott kiskorúak számát), amikor elkezdesz dolgozni, és ez alapján számolják ki a levonásokat. A fizetésből kb 20%-ot vonnak, de ha ez a bevallásnál a levonás sok, akkor a revenue visszafizeti neked a bevallási időszakban. Egyébként nem igazán tudom, én a payrollt csak küldöm tovább a könyvelőnek a timesheet-ekkel együtt, nem is nagyon érdekel ez a része, én kimondottan utálom a könyvelést, a hajam égnek áll minden év eleján a bevalláskor. Nyugdíj: jobban jársz, ha kötsz rá valamit, nem igazán kényeztetik a nyugdíjasokat.
Agent, 2012-10-17 21:33:22
El ne hidjétek,amit Fátyol ir! A legautentikusabb oldalon,a "kanada.hun"-on leirtak többen,hogy ő csak egy mun kanélküli szerencsevadász,aki a magyar honfitársain próbál megélni! Senkinek sem tudott intézni semmit,kivéve 2 embert,de ők sem jutottak el a munkahelyig! Szivből gyülöli a magyarokat,az oldalán ezt le is irta.Mindig mentegetőzik,hogy most ugyan nincs felvétel,de majd ekkor-akkor lesz.Persze,sosincs konkrét ajánlata,csak igérget hónapok óta.Egy munkáltató sem veszi komolyan,el sem olvassák az ő általa beadott papirokat!Mindig más munkát ajánl,aztán ha valaki jelentkezik,akkor pont most telt be. Idáig azzal érvelt,hogy ingyenes,az oldalán már hirdeti:CV-ket is ir pénzért! Tipikus kamusli szerencsevadász.
spary, 2012-10-17 20:35:13
Szia Fátyol! Végigolvastam a leírásokat amit linkeltél. Nagyon jól érthetők, és szépen logikusan felépített az egész oldal. Adózásról is olvastam, amire még nem sikerült rátalálnom az a járulék illetve a nyugdíj rendszer, hogy az Kanadában milyen módon működik. Itthon egyenlőre annyi van, hogy fizetek 30-40 évig még mindent úgy, hogy tudom, hogy nyugdíjat nem kapok, illetve meg sem fogom élni. Ami még érdekelne, hogy olvasgattam állás hirdetéseket, ahol többnyire órabéreket adnak meg, ami bruttó bér, ebből mennyi az amit ténylegesen kézhez kap az ember a levonások után. Tudom, hogy egy régiónként eltérő, de egy közelítő arányszámot tudnál nekem mondani? Előre is köszönöm a választ! Üdv.:Spary
walter, 2012-10-16 22:16:29
Kedves Fátyol,seitség kellene nekem. Én Kanadában élő,Kanadai srac vagyok.Szüleim meghalltak közlekedési baleseten,anyukam magyar volt. Itt nagyonkevés a munka,europaba szeretnek menni dolgozni,magyarhonba!
Tudsze segiteni,es mennyi az esélyem?Tudok magyarulolvasni,beszélni. üdv: Walter
spary, 2012-10-16 07:24:56
Köszönöm a gyors választ! Már sokat felejtettem, de tudok angolul. Kis gyakorlás és fel lehet javítani egyből:D
Fatyol, 2012-10-16 04:19:13
spary, 2012-10-15 20:35:28
Sziasztok! Technikai kérdésem lenne. Legálisan lehet valamilyen módon családostól letelepedni Kanadában? Itt gondolok például a hiányszakmákra. Előre is köszönöm a választ! Üdv.:Spary
Tartományok: Alberta, Brit Columbia (British Columbia), Manitoba, Ontario, Prince Edward-sziget (Prince Edward Island), Québec, Saskatchewan, Új-Brunswick (New Brunswick), Új-Skócia (Nova Scotia), Újfundland és Labrador (Newfoundland and Labrador), |
Városok: Calgary, Edmonton, Fredericton, Halifax, Iqaluit, Montréal, Ottawa, Regina, Saskatoon, St. Albert, Toronto, Vancouver, Victoria, Whitehorse, Winnipeg, Yellowknife, |
Impresszum |
Jogi nyilatkozat |
Kapcsolat
| Kanada
|
|
|