|
|
|
|
Fórum » Bevándorlás Kanadába» Új hozzászólás írása
J.C., 2014-05-23 00:26:38
Üdv mindenkinek! Tudna valaki bármilyen infót arról, hogy tetoválóként (2 éves nemzetközi tapasztalattal), majd' 20 éves, grafikusi múlttal (szintén nemzetközi, köztük USA-beli, neves megrendelőkkel, elismerésekkel) milyen esélyekkel indul az ember Kanadában? Elég speciális lehet a kérdés, nem a leghétköznapibb szakmák ezek, de talán valakinek van valamilyen tapasztalata, kontaktja.
vero, 2014-05-11 16:37:42
érdeklődnék h több helyen olvastam asztalosnake nem szükséges LMO canadában ez igaz konkrét bizonyitékot tud valaki?:)
6 factor, 2014-04-27 21:28:30
Rob, 2014-04-27 17:17:11 Tisztelt Rob. Nem elsősorban a szakmákat kell nézni! Önmagában egy hentes szakma is lehet keresett, és munkavállalást is lehet vele szerezni. Viszont a letelepedéshez, tehát a kívánt "állandó lakos" státuszhoz ez még nem elég. Figyelembe kell venni az életkort, az iskolai végzettséget, a szakmai tapasztalat időtartamát, a megfelelő nyelvismeretet. Hiába van keresett szakmám Kanadában (pl.kamionsofőr, csőszerelő, nővér) még nem jelenti azt, hogy megkapom a PR státuszt. Meg kell felelni a 6 alapkritériumnak. Erről bővebben a Kanadai bevándorlási hivatal honlapján kaphat tájékoztatást. Cím.: http://www.cic.gc.ca/english/index.asp Bővebben a 6 vizsgálati pontról itt.: http://www.cic.gc.ca/english/immigrate/skilled/apply-factors.asp
Rob, 2014-04-27 17:17:11
Jónapot engem az érdeke hogy fémforgácsoló és hentes szakmával lehete valamit kezdeni canadában ? köszönöm a választ
., 2014-04-20 21:06:25
Kanata, 2014-04-19 22:22:08 Te egy buta ember vagy :-) Kivándorlás a haza, lakóhely politikai, gazdasági, vallási vagy egyéb okokból való önkéntes, vagy kikényszerített, tartós vagy időszakos elhagyása. A kivándorlás (migráció)
Canada, 2014-04-20 18:42:26
Kedves Jozsef, Tudtommal nincs megszabva korhatar a bevandorlashoz - Kanadaban a diszkriminaciot egyebkent is szigoruan buntetik -, ha talalsz munkaadot aki felvesz es elintezi Neked a papirokat akkor 50 ev felett is siman letelepedhetsz Kanadaban. Hogyha a Federal Skilled Worker kategoriaban gondolkodnal, ott sincs korhatar, azonban 47 eves kor feletti jelentkezo eseten sajnos az Eletkor kategoriaban egyetlen pontot sem adnak a maximum 12-bol, igy jelentosen csokken az eselye a jelentkezes kedvezo elbiralasanak. Meg aztan erdemes elgondolkodni hogy 50 ev felett tenyleg bele akar-e vagni valaki egy ilyen kihivasba. Igaz, mindenki annyi idos, amennyinek erzi magat. :-) http://www.cic.gc.ca - A honlap, ahol informaciot kaphatsz a letelepedesi torvenyekrol. Sok sikert, Canada
József, 2014-04-20 18:30:55
Tisztelt fórumozók! Egy olyan kérdéssel fordulnék felétek, hogy megvan-e szabva egy bizonyos korhatár a bevándorlóknál? Például, hogy 50 év feletti illető nem emigrálhat Kanadába. Válaszotokat előre is köszönöm! H. József
Kanata, 2014-04-19 22:22:08
Bunkó-tan, Érdemi választ adjon és NE kioktasson! Mától tudjon róla, hogy a "kivándorlás", mint fogalom sem létezik!!! Nincs üdvözlet: Kanata
Canada, 2014-04-19 18:32:21
Kedves Bandesz, http://www.cic.gc.ca Ezen a honlapon talalsz minden informaciot a letelepedesi kovetelmenyekrol. Oszinten szolva HR szakmaval nem tudom mennyi eselyed van mert az abszolut nem hianyszakma Kanadaban es a munkaltatok nyilvan inkabb kanadait vesznek fel (akikbol van boven az ilyen jellegu munkakra). Azert sok sikert!! Udvozlettel, Canada
Canada, 2014-04-19 18:32:07
Kedves Bandesz, http://www.cic.gc.ca Ezen a honlapon talalsz minden informaciot a letelepedesi kovetelmenyekrol. Oszinten szolva HR szakmaval nem tudom mennyi eselyed van mert az abszolut nem hianyszakma Kanadaban es a munkaltatok nyilvan inkabb kanadait vesznek fel (akikbol van boven az ilyen jellegu munkakra). Azert sok sikert!! Udvozlettel, Canada
Illemtan, 2014-04-19 18:26:05
Bandesz, 2014-04-19 14:51:06 Üdvözöllek kedves Bandesz. Mert illik köszönteni a fórumozókat :-) Egyébként meg sok sikert a kanadai kivándorláshoz.
Bandesz, 2014-04-19 14:51:06
Édesanyám, én és kiskutyánk szeretnénk letelepedni Kanadában. Diplomával rendelkezem (Human Resource). Nem kívánok az kanadai állam nyakán élősködni. Dolgozni szeretnék. Egyetlen okunk, hogy elhagyjuk Szülőhazánkat: devizahitel! Nem ragaszkodunk feltétlen Torontohoz, bármely kisvárosban (min. 50000 lakos) élnénk, ahol dolgozni tudnék. Származásunkat tekintve: kaukázusi, nagy valószínűséggel szláv, szlovák felmenőkkel.
StS, 2014-02-09 15:58:43
Kanata Valóban nem illetékesek,én nem is ezt írtam. DE,a szponzorálással kapcsolatos kérdésünkre készséggel válaszoltak. Amiben azt írták,hogy Kanadában kell elindítani,hiszen az ottani rokonnak kell az összes adatot megszereznie hivataloktól stb. ,hogy képes-e szponzorálni anyagilag. Kérem ezen nem vitatkozzunk tovább,mert MI végigcsináltuk...
Kanata, 2014-02-09 15:42:28
- "Van abban valami amit Gyurci írt, a kanadai rokonom tőlem tudta meg,hogy a szponzorálási folyamatot Kanadában kell elindítania," Nem igaz az, hogy a csalad-egyesitest Kanadaban KELL elinditani, de ott IS lehet, es OTT a gyorsabb... termeszetesen! Nem igaz az, hogy a NAAAAAGYKOVETSEGEK illetekesek a csaladegyesites ugyeben!
VAGY a "CIC"-es oldalrol letolteni az urlapokat es elkuldeni... VAGY helyben, Kanadaban intezni a csaladegyesitest.... a tobbi csak "parasztvakitas"...! Udv: Kanata
Kanata, 2014-02-09 15:34:28
Gyurci,
Nehany gondolat:
- Nagykovetsegek: Orszagok, nemzetek kepviseletet latjak el tobbnyire es altalaban kormanyzati szinten. Egyenek (csoportok) ugyei a Konzulatus intezi. Az On(Onok) eseteben a csaladegyesitesi "procedurat" ket helyen lehet intezni, ugy ertem vagy egyik, vagy masik helyen. A legegyszerubb (termeszetesen), ha ezt "helyben", Kanadaban intezik es meg IS varja ott az eredmenyt.
A masik lehetoseg, hogy a "CIC"-es oldalrol letolti a szukseges urlapokat, majd elkuldi a hazas-tarsanak, de ekkor az eredeti nehany honap helyett, bizony hosszabb intezesi ido lesz, szoval ez is mukodik, de a burokracia "malmai" lassan orolnek!
Gondolom, hogy nelkulem is megtalalta az ide vonatkozo oldalakat...ugye?
- http://www.cic.gc.ca/english/information/times/perm-fc.asp
vagy itt:
- http://www.cic.gc.ca/english/information/applications/family.asp
Szoval... akar honnan nezzuk, a "helyben intezett" ugy a gyorsabb, ez nem is kerdes...
Vegul, en nem tudom eldonteni, hogy az-e a gyorsabb, jobb megoldas, ha On adja be a kerelmet, amit a "CIC"-es oldalrol tolt le, vagy utazik BE.... MONDOM ...BE...BE... Kanadaba es egyutt teszik ezt, de ez nem is lehet az en "dolgom".
Merlegeljen es dontson, hiszen ez az On elete...
Udv: Kanata
Tartományok: Alberta, Brit Columbia (British Columbia), Manitoba, Ontario, Prince Edward-sziget (Prince Edward Island), Québec, Saskatchewan, Új-Brunswick (New Brunswick), Új-Skócia (Nova Scotia), Újfundland és Labrador (Newfoundland and Labrador), |
Városok: Calgary, Edmonton, Fredericton, Halifax, Iqaluit, Montréal, Ottawa, Regina, Saskatoon, St. Albert, Toronto, Vancouver, Victoria, Whitehorse, Winnipeg, Yellowknife, |
Impresszum |
Jogi nyilatkozat |
Kapcsolat
| Kanada
|
|
|