Nemzeti parkok Fórum
Általános információk Tartományok és területek Városok Apróhirdetések

Fórum » Bevándorlás Kanadába

» Új hozzászólás írása

Zsuzskó, 2013-08-19 18:19:19
Szia Megmondókaptiány!

Beszélhetnénk esetleg e-mail-on keresztül?  tiffy.b8@gmail.com, ha erre írnál, nagyon megköszönném. 
Köszönettel: Zs
Kivándorló, 2013-08-19 07:30:35
Üdvözlet mindenkinek.
 2013. Májusától a Kanadai bevándorlási rendszer megváltozott (szigorodott)
A menekült státusz elérése Magyar állampolgároknak gyakorlatilag lehetetlen! Mivel Magyarországot is felvette a biztonságos országok listájára, ezért innen nem fogadnak el menekült ügyi kérelmet. Próbálkozni lehet, de nem érdemes.
A munkavállalás (hivatalosan) Work permittel lehetséges. Megszerzéséhez kanadai munkáltató által kiállított job offer, és a Human Resources and Skills Development Canada által kiadott LMO (Labor market opinion) szükséges. Ha találtál munkát, és megvan az lmo, és természetesen az összes papír amit kérnek, akkor beléphetsz Kanadába. A reptéren kiállítják számodra a work permitet, és indul az 1 év. Ezek után még 1 évre lehet hosszabbítani, utána viszont el kell hagyni Kanadát. 
Viszont ebben a 2 évben meg lehet szerezni először a PNP (Provincial nominee program) majd a PR (Permit resident). Ez utóbbi jelenti az állandó lakos címet. Ezek megszerzéséhez egy pontrendszeren kell átverekedni magunkat. Íme:
A pontrendszert 6 részre osztották.
Nyelvtudás:28 Iskola:25 Munkatapasztalat:15 Életkor:12 Kanadai munkaviszony:10 Rugalmasság:10 Összesen adható pont: 100. A MINIMUM amit el kell érned:67!!
Nyelvtudás: A Kanadai bevándorlási hivatal megköveteli a minimum CLB-7 szintű Angol nyelvtudást. Ez megfelel a Magyar középfokú vizsgának. Ha minimum 7 szintű nyelvtudásunk van arra kapunk 16 pontot, ettől csak fölfelé van mozgás.
Iskola: Minimum szint a befejezett középiskola. Tehát a gimnázium, ami 12 év iskolázottságot jelent. Ez az alap, és csak 5 pont jár érte, a max 25 pontból.
Munkatapasztalat: 1év:9pont, 2-3év:11pont 4-5év:12pont 6 vagy több:15pont Ezek a számok magukért beszélnek.
Életkor: A legtöbb pontot, a 18-35 év közöttiek kapnak. 12 pont. Utána, minnél öregebb vagy, annál kevesebbet kapsz. Minden plusz év levesz 1 pontot. Így tehát a 47 évesek már nem kapnak pontot.
 Munkaviszony: Mivel van kint munkánk erre kapunk 10 pontot. 
 Rugalmasság: Egyéb pontokat lehet szerezni, max 10-t Ha esetleg nem lenne elég az alap pontok, akkor még ebben a kategóriában lehet szerezni, max 10 pontot.

Tehát ez most a hivatalos bevándorlási procedúra. Dolgozni kimehetsz, de Angol nyelv ismerete nélkül nem kapsz munkát. Esetleg egy Magyar vállalkozónál, aki vagy bejelent, vagy nem.
Ha elindítod a PNP kérelmi státuszt, akkor már meg kell legyenek az alap kritériumok, mint iskolázottság, munkatapasztalat, nyelv.  
Wrange6, 2013-08-18 23:27:57
Jesszus, milyen honlapon irt volna ilyeneket Fatyol?? Es honnan tudna hogy ezek a "tanacsok" hasznosak?? Elkepzelni sem tudom ezt, hacsak nem o is ilyen modon erkezett Kanadaba.
Megmondókapitány, 2013-08-18 23:01:47
Sziasztok
Ó, hogy a hasonlattal éljek én kérek elnézést. Így már kicsit tisztább a kép igen valóban szászával vannak "nagyon segítőkész magyarok" tisztelet a kivételnek akik segítenek a menekültkérelem beadásában de azért tisztázzunk egy két félreérthető dolgot. Ezek az emberek nem kevés pénzért segitenek az itt úgynevezett lejelenkezésben ha esetleg te még nem tetted azt meg a reptéren, ha igen akkor segítenek a sztorid elkészítésében amit be kell adnod az emigrációra az itteni elnevezése PIF ez egy rövidítés de ezt most nem részletezem ha valaki kíváncsi rá kérdezzen. Igen a hír igaz valóban a kissebbségi sztorikat helyezeik előtérbe hozzáteszem lassan Õk lesznek többségben és most nem szeretnék megsérteni senkit. Azt is hozzá kell tennem, hogy az itt meghallgatást végző bírók nem hülyék sőt ha esetleg valaki nem tudna róla Kanada pont az ilyen és ehhez hasonló dolgok miatt módosította, szigorította menekült rendszerét. Sajnos az ide megérkezők többsége szinte semilyen szinten nem beszél angolul még szerencse, hogy a boltokban csak le kell venni mindent a polcról és a kasszánál fizetni ehhez nem kell nyelvtudás viszont minden egyéb dologhoz igen, és ezt sokan kihasználják.

Üdv. 
zsolt, 2013-08-18 21:35:24
Hàt nem tudom,egy mâsik oldalon hirdette az itt is kommentelö Fâtyol,azaz Szabo Kati,hogy 1500 dollàrèrt intèzett menekült statuszt Calgaryban.
Illetve- ezt màs mondta- felkészítette az embereket,hogy kell cigánynak mondani magukat,hogy a bíró bevegye a mesèt,hogy itthon ütik verik öket.
Mostmeg azt írja,hogy Ö ilyet már nem tud intézni,csak munkàt.
Zavaros,akkor most ki ir igazat?! 

Megmondókapitány, 2013-08-18 16:59:04
Szép jónapot mindenkinek. Körülbelül másfél éve követem nyomon eme rendkívűl érdekfeszítő fórum történéseit, ez idáig nem akartam hozzászolni az itt leírtakhoz, nem akartam véleményemmel, tanácsaimmal jó vagy rossz irányba mutatni senkinek de most azt gondolom, hogy itt az idelye egy-két tévhitet eloszlatni illetve egy-két tényt megosztani veletek. Tehát akkor lássuk.
Zsuzskó
Elsősorban nem értem mire gondolsz amikor azt írod, hogy "kihez forduljak menekült státusz igénybevételéhez" ha valóban veszélyben vagy és ezt megfeleően bizonyítani is tudod akkor fordulhatsz a Kanadához igaz azt is hozzá kell tennem, hogy az új elfogadott menekültügyi törvény értelmében ha a reptéren te már menekültkérelmet nyújtasz be akkor az előző rendszerrel ellentétben akár 30-45 napon belül is elbírálhatják a kévényedet ami lehet pozitív illetve negatív. Pozitív esetben minden rendben aminek lássuk be mostanság nem sok esélye van negatív esetben max 60napon belül már ismét láthatod a jó öreg szülőföldet. Tehát összefoglalva senki nem tud neked menekültkérvényt intézni csak te saját magad amennyiben bizonyítani is tudod ezt természetesen a menekültügyi meghallgatásodra fogadhatsz ügyvédet aki képviseli az érdekeidet. Ha további kérdésed lenne a fentiekkel kapcsolatban akkor megpróbálok legjobb tudásom szerint válaszolini.

TR
Kanadában nem túl bonyolult céget alapítani leszámítva azt a tény, hogy mivel te nem vagy kanadai állampolgár így a cégedben miminum 25% ban kell legyen egy kanadai állampolgársággal rendelkező személy. Egy kanadai cég létrehozásának költségei kb. 500-1000 dollár között van. Az adózási rendszerbe most nem mennék bele de vannak diferenciák a Magyarországihoz képest. A kérdésedre válaszolva igen lehetsz tulajdonosa kanadai cégnek akár többségi tulajdonosa is viszont sajnos valóban kell a munkavállalási engedély anélkül nem dolgozhatsz még a saját cégedben sem és igen a procedúra ugyan az. Természetesen mint tulajdonos a saját cégedet irányíthatod döntéseket hozhatsz de semmilyen hivatalos munkát nem végezhetsz benne.

Bízom benne, hogy nagyjából válaszoltam a most felmerült kérdésekre ha továbbiak vannak akkor megpróbálom leírni a néha sajnost metsző és hideg valóságot. 
TR, 2013-08-18 06:18:29
Valaki tud nekem abban segíteni, ha saját céget csinálok Kanadában dolgozhatom- e legálisan a cégben vagy kell a munkavállasi procedura? Pontosítva ha csinálok egy szállítmányozási céget vezethetem-e a cégem kamionjait munkavállasi engedély nélkül?
Amennyiben kell munkav.e. ugyan az az eljárás mint más esetben?
Köszi TR.
Fatyol, 2013-08-17 18:49:37
A menekültekkel nem tudok, és nem is akarok foglalkozni. Én kanadai cégeket képviselek, akiknek munkaerőre van szükségük, ha nem sikerült Kanadán belül (állampolgár, vagy permanent resident), akkor külföldön keressük. 
Zsuzskó, 2013-08-14 20:57:35
Szia Fátyol!

Azt a tanácsot kaptam, hogy problémámmal hozzád forduljak, Te talán tudsz nekem segíteni.
Megadnád az e-mail címed, hogy írni tudjak neked?
Előre is köszönöm: ZS 
Zsuzskó, 2013-08-14 20:56:00
Sziasztok!

Köszönöm a válaszokat!
Zs 
Wrange6, 2013-08-14 14:38:26
Jesszus, azert ugye senki nem gondolja komolyan hogy Fatyol vagy barki mas "mindent el tud intezni"...Foleg a menekultstatuszt egy olyan orszagbol ahol nem uldoznek senkit. Talan Strasbourgban kellene probalkozni eloszor, nem rogton Kanadaban...
Konrad, 2013-08-14 07:04:53
Én ugy tudom,egy kint èlő magyar tud intézni menekült stàtuszt,Szabó Katalin nèven tudsz neki irni a facebookon.Õ mindent el tud intèzni,munkàt is tud szerezni,Fàtyol nèven szokott itt irni.
Zsuzskó, 2013-08-13 20:43:26
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy kihez forduljak segítségért menekültstátusz igénybevételéhez, mert mint olvastam magyarnak szinte lehetetlen. DE nem véletlen szeretném, és nem poénból.
Szóval aki tud valami okosat nyilatkozni számomra azt megköszönném.
Zs 
tomcat, 2013-08-12 22:44:02
Tisztelt Iroda!
I got your message on my email.
Az Iroda, 2013-08-11 20:04:26
Delivery to the following recipients failed. tomcat973@yahoo.com
Tartományok: Alberta, Brit Columbia (British Columbia), Manitoba, Ontario, Prince Edward-sziget (Prince Edward Island), Québec, Saskatchewan, Új-Brunswick (New Brunswick), Új-Skócia (Nova Scotia), Újfundland és Labrador (Newfoundland and Labrador),
Területek: Északnyugati Területek (Northwest Territories), Nunavut, Yukon terület (Yukon Territory),
Városok: Calgary, Edmonton, Fredericton, Halifax, Iqaluit, Montréal, Ottawa, Regina, Saskatoon, St. Albert, Toronto, Vancouver, Victoria, Whitehorse, Winnipeg, Yellowknife,
Nemzeti parkok: Nahanni Nemzeti Park, Wood Buffalo Nemzeti Park, Yoho Nemzeti Park,

Impresszum | Jogi nyilatkozat | Kapcsolat | Kanada