Nemzeti parkok Fórum
Általános információk Tartományok és területek Városok Apróhirdetések

Fórum » Bevándorlás Kanadába

» Új hozzászólás írása

tomcat, 2013-08-03 21:07:01
Sziasztok!

Remelem valaki tud segiteni.Kanadaban szeretnenk elni, es dolgozn.
Plumber& Pipe fitter szakmam van, 20 ev gyakorlattal Kb; 1200 email es kulonbozo
internetes hirdetesi oldalakon probalkozom pl; Kijiji, job bank,SaskJobs,
jobrapido. Jo ha kb 100-bol 2 megkoszoni az oneletrajzom.Ha valaki tudna
ajanlani web oldalakat, vagy ugynoksegeket, nagyon megkoszonnem.
email cim; tomcat973@yahoo.com
Janika, 2013-08-03 15:23:22
..sztem az arab,eszak afrikai nepek azert veszelyesek,,mert barmire kepesek,hogy menekuljenek a nyomor elol.
Ezert barmire kaphatoak,becsapnak europai noket ,hogy bejussanak az Eu ba.
Kozulluk kerulnk ki az alvo teroristak,bunozok.
Budosek,izadsagszaguak,apolatlanok,butak,igenytelenek,bunozesre hajlamosak.
Sztem ezert. 

Quebecois, 2013-08-02 09:21:03
Fehér Ária Testvériség! Miért is nagy kockázat egy afrikai ember? Kifejtené?!
Niky, 2013-07-09 17:57:20
Rasszista paraszt vagy Fehér Ária Testvériség, bár a neved alapján nem értem min csodálkozom....
Fehér Ária Testvériség, 2013-07-08 22:26:29
Én a Nigériai pacák helyében verném a seggem,hogy az Eu befogadott...mert nagy kockázat egy afrikai,valjuk be.
Szóval tegye össze a kezét,és ne álmodozzon. 
Niky, 2013-06-28 18:55:51
Sziasztok,
én magyar állampolgár vagyok, a férjem nigériai és azon gondolkodunk, hogy jövőre kiköltöznénk Kanadába és ott kezdenénk új életet. Férjemmel jelenleg is Mo-n élünk, tartózkodási engedélye is, mint EU-s családtag. Szeretnénk ott letelepedni, legális munkát vállalni, és családot alapítani is.
Az ottaniak mennyire befogadóak egy ilyen család esetén és persze a bevándorlási hivatal is mennyire "kedves". 
Tudnátok segíteni, hogy hogyan is lenne a legcélszerűbb elindulni? Illetve kb milyen anyagi megtakarítás szükséges? Milyen esélyekkel indulunk munkavállalási területen? Én nagyon jól, férjem anyanyelvi szinten beszél és ír angolul, mi ketten is ezt használjuk a kommunikációhoz.

Előre is köszönöm
Fatyol, 2013-06-22 23:18:33
Ok, semmi baj..bocsi
Wrange6, 2013-06-17 05:23:02
Fatyol, en is a kozvetlen csaladtagokra gondoltam, mivel semese a ferjerol es a gyermekerol irt, en oket vontam a "csaladtagok" kategoriaba ebben az esetben.
Fatyol, 2013-06-16 18:55:19
Wrange6: csak a házas-élettárs kaphat open workpermitet, nem családtagok(csak egy), és ez sem minden munkavállalásinál van így, és tartományonként változhat (pl Albertában a long haul truckdriverek házstársa igen a pilot programon belül, míg Ontarioban nem), de ez a pilot hamarosan lejár, nem néztem utána, hogy mi lesz.
Gyerekek esetében pedig csak a kiskorú, illetve a nagykorúságát betöltött nappali tagozaton tanuló 
fatyol, 2013-06-16 18:51:40
semese: amikor beadtad a munkavállalásira az igénylést akkor kell megkérni a spouse-és dependent beutazáshoz szükséges papírokat. Munkától függően kaphat a férjed (kaphat, és nem autómatikusan kap) open work permitet, de ez nem minden esetben van így. lehet, hogy nekik nem jár semmi, ehhez tudni kellene, hogy milyen munkakörbe kaptad meg a munkavállalásit. low skilled-nél nem jár, akkor a család csak mint turista jöhet ki.
Tomib, 2013-06-11 21:07:52
Sziasztok. Még új vagyok itt  és talán tudtok segíteni.
Szóval jelenleg Írországban élek és gondolkozom rajta hogy tovább megyek Kanadába. Szerettem volna esetleg elvégezni 1-2 tanfolyamot odaát (erdészeti gépek) de... Nem hittem a szememnek mikor rákerestem interneten. Egy 3-4 hetes tréning 15-20 ezer dollárba kerül. Én vagy akár egy sima kanadai aki pályát akar módosítani hogyan képes ezt kifizetni szerintetek? Persze a munkaadó kifizetheti majd esetleg leírhatja az adójából de ez számomra nem éppen járható út. Ez egy éves kereset...
Van valakinek ötelete vagy tanácsa ezzel kapcsolatban?
Wrange6, 2013-06-11 17:22:44
Semese, 
A repulojegyes kerdesedet nem igazan ertem.
Ha Neked megvan a munkavallalasi engedely, azt altalaban 24 honapra adjak es akkor nincs jelentosege hogy a repulojegyedet megvedd visszafele, hiszen legalisan, munkat vallalni mesz Kanadaba.
Vag Te masra ertetted ezt a kerdest?
Udv,
Wrange
Wrange6, 2013-06-11 17:19:44
Semese,
Europan belul en eddig Nemetorszagbol hozattam be dolgozokat Kanadaba es az o esetukben kulon kellett igenyelni a csaladtagoknak ugynevezett nyilt munkavallalasi engedelyt - amivel barmilyen munkaltatonal munkat vallalhatnak Kanadaban -, illetve a gyermekek reszere - kortol fuggoen - ugynevezett latogatoi vizumot. A Te papirjaiddal csak Te vagy jogosult automatikusan belepni az orszagba, a csaladtagoknak kulon kell igenyelni papirokat, viszont szerencsere konnyebben meg is kapjak.
Javaslom hogy nezz korbe a cic.gc.ca oldalon.
Kanada melyik reszere jottok?
Udv,
Wrange
semese, 2013-06-10 19:41:37
Sziasztok , ha valaki tud kérem segítsen! Kanadába mennénk 3 hét múlva, rendelkezem LMO-val és munkaszerződéssel....a kérdésem, hogy a férjem és a kislányom automatikusan beléphet Kanadába az Én papírjaimmal? És  a repülőjegyet, hogy érdemes megvenni a vissza út mennyi idővel lehet több az indulásnál ahhoz, hogy simán kijuthassunk?Köszönöm a választ!
Alyssea, 2013-05-31 16:21:59
Sziasztok ismét, 
akkor jöjjön a Skill Trades, tehát a szakemberek bejövetele.

1. Túljelentkezés miatt 2013 májusától 3000 jelentkezést fogadnak, szakmánként 100 engedélyt adnak ki. http://www.cic.gc.ca/english/immigrate/trades/apply-who.asp
Nyelvi követelmények: IELTS speaking: 5, listening: 5, reading: 3,5, writing: 4. Otthon ezt a nyelvvizsga eredményt alapfokúnak minősítik, itt jegyezném meg, hogy egyáltalán nem könnyű elérni ezt a szintet és össze sem lehet hasonlítani egy IELTS vizsgát, akármelyik otthonival. 
Pénzügyek megegyeznek a másik részben leírtakkal, természetesen, ha párban jön valaki, akkor szinte duplázódik. 

Abszolút nem ajánlom, hogy úgy jöjjön ki valaki, hogy na majd akkor itt találok valami munkát...jó lesz nekem feketén is és hasonlók. Többszörösen kiteszitek magatokat annak, hogy esetleg ne fizessenek ki, vagy épp egy jóakaró feljelentsen és akkor annyi a jövőbeli terveiteknek. 5 és 10 évvel ezelőtt más helyzet volt, itt tisztán látszik, hogy Kanada rátermett, angolul beszélni tudó embereket vár.

Nem esett szó a hiányszakmáról, sajnos sokat kerestem a listát, hogy pontosan, mik azok, de nem találtam még meg. Nyilván ez az a kategória, amit az itteni ember nem akar megcsinálni...és felveszik rá a külföldit, pl: hosszú távú kamionozás. Keleti tartományokban könnyebb elindulni, de ha a cél a letelepedés, akkor megjegyezném, hogy itt is szükséges a nyelvvizsga. Ha érdekel ez a procedúra (más, mint a fent leírt, úgynevezett PNP programom belül belehet vándorolni), akkor írjatok, és készítek róla egy bejegyzést.
Üdv.  
Tartományok: Alberta, Brit Columbia (British Columbia), Manitoba, Ontario, Prince Edward-sziget (Prince Edward Island), Québec, Saskatchewan, Új-Brunswick (New Brunswick), Új-Skócia (Nova Scotia), Újfundland és Labrador (Newfoundland and Labrador),
Területek: Északnyugati Területek (Northwest Territories), Nunavut, Yukon terület (Yukon Territory),
Városok: Calgary, Edmonton, Fredericton, Halifax, Iqaluit, Montréal, Ottawa, Regina, Saskatoon, St. Albert, Toronto, Vancouver, Victoria, Whitehorse, Winnipeg, Yellowknife,
Nemzeti parkok: Nahanni Nemzeti Park, Wood Buffalo Nemzeti Park, Yoho Nemzeti Park,

Impresszum | Jogi nyilatkozat | Kapcsolat | Kanada