Nemzeti parkok Fórum
Általános információk Tartományok és területek Városok Apróhirdetések

Fórum » Bevándorlás Kanadába

» Új hozzászólás írása

Alyssea, 2013-05-31 15:58:26
Sziasztok!
Látom nagyon sokakat érdekel a munkavállalás Kanadában, megpróbálom kicsit összefoglalni a helyzetet. Az első és legfontosabb, akárki, akármit mond, támassza alá nektek http://www.cic.gc.ca oldalon található infóval. Ez a hivatalos oldal, mende-mondáknak nem hiszünk! 
2013. májusától a bevándorlás szigorodott. Első lépésben nézzétek meg ezt az oldalt:http://www.cic.gc.ca/english/immigrate/index.asp ahol APPLY kategóriában ki lehet választani, ki, hova tartozik. Federal Skill Worker jelenti a magasan képzett, diplomás munkaerőt, a Skill Trades pedig a "szakmunkás" kategória. Meglehet a többit is nézni, de azt hiszem ez a kettő a legérdekeltebb itt a fórumon. 
Kezdjük a diplomásokkal:
1. Munkát kaphatsz, ha a neten böngészel és állásra pályázol és amennyiben a munkáltató úgy dönt, Te vagy tuti, megigényeli neked az LMO-t (munkaváll. eng.). Hosszadalmas folyamat is lehet és nem árt, ha diplomádat elismerteted...Felmerülhet az a probléma is, hogy nem foglalkoznak külföldivel, mert igen sok papírmunkát igényel, pluszban bizonyítani kell az állam felé, hogy itteni, kanadai nem tudta ellátni az adott pozíciót.
2. Fiatal vagy és komoly szándékaid vannak errefelé, akkor a legjobb, ha végigcsinálod a bevándorlási procedúrát. http://www.cic.gc.ca/english/immigrate/skilled/index.asp Itt vannak leírva a feltételek, amik most májusban szigorodtak. Szóval első és legfontosabb, 6-os szintű IELTS nyelvvizsga kell (minden modul 6-os, és nem átlag kell), el kell ismertetni a diplomát (besorolják, hogy itt minek felel meg és úgy kapsz érte pontot http://www.icascanada.ca/fsw/requiredgeneral.aspx#h . 100 pontból 67-et kell elérni. Pénzügyek: 500$ ez az egész, plusz 200$, hogy elismertesd a diplomád, további 285$ egy IELST vizsga (Budapesten is van, ugyan ennyiért). A folyamat végén permanent resident kártyát kaphatsz, nyílt munkavállalási engedéllyel, mikor bejössz az országba, pedig bizonyítanod kell, hogy elegendő lóvéd van, hogy megél. Lista itt: http://www.cic.gc.ca/english/immigrate/skilled/funds.asp
Ami fontos: a sok jelentkezés miatt, Kanada 5000 pályázatot fogad el, szakkódonként 300 embernek adja meg a PR-t. Oldal alján, kék mezőben olvasható: http://www.cic.gc.ca/english/immigrate/skilled/apply-who.asp
Ha valaki nekiáll számolgatni a pontokat, azért megfogja látni, hogy iszonyat magas a követelmény. Pontozás: http://www.cic.gc.ca/english/immigrate/skilled/apply-factors.asp 
Második felvonásban jönnek a szakmunkások, szakemberek.
Remélem hasznos volt, amit írtam.  
lorinsers, 2013-05-28 16:09:28
Sziasztok!
Jövőre érettségiznék, IT területen szeretnék továbbtanulni s kíváncsi lennék rá, mekkora esélyem lenne a külföldi, Kanadában folytatandó tanulmányra? Angolból középfokú nyelvvizsgám van. Mit kellene tennem, hogy sikerüljön kimenni tanulni? Pénzt illetően, mire számítsak? Gondolok itt az iskola s szállás finanszírozására.
Előre is köszönöm a választ!
flowerbomb, 2013-05-25 19:18:31
Koszonom munka:)
munka, 2013-05-25 14:17:49
flowerbomb

Ha valakinek szuksege van egy jo munkaerore es azt benned talalja meg, akkor megvarja. Nincs mas valasztasa. Eleve azert vesz fel kulfoldit, mert ott nem talal megfelelo munkaerot, vagy megfelelo szamu embert. 
flowerbomb, 2013-05-22 17:32:29
Sziasztok!
Szeretnek valamit kerdezni es remelem,h nem nevet ki senki,de sajnos nem egeszen vilagos, hogy a letelepedeshez ugyebar job offer szukseges,ha nincs hianyszakmam,de ha esetleg lenne job offerem,megis ki varna ram tobb,mint fel evet,mire a papirokat elintezem. Biztosan van valami kezzelfoghato magyarazat,de sajnos nem tudom mi az:) Lenne valaki olyan kedves es megmondana,h ez hogy tortenik? Nagyon szepen koszonom!
Flowerbomb
Satya, 2013-05-06 07:43:43
Tamás,szerintem igen,ha a feleséged Kanadai.
Ha magyar,akkor felejtsd el,vagy cseréld le. 
R.Tamás, 2013-05-05 09:23:44
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy friss diplomás villamosmérnökként, angol nyelvtudással jó lehetőségeim lennének-e a kanadai munkavállalásra valamint később állampolgárságot szerezni? Nős vagyok, csak feleséggel mennék. Mennyi pénzzel érdemes belevágni, a repülőjegyektől kezdve minden költséget beleszámítva? 
Jeanet, 2013-04-24 09:47:40
Kedves Satya!
Ha nem tud disztingválni, akkor miért fórumozgat ezen az oldalon? Hogy másokat piszkáljon? Én olyan embertől várok tanácsot vagy véleményt, akinek van is mondanivalója. Az Öné egy fityinget sem ér, Mon Amie!
Egyébként pedig résztvevőként voltam kint a játékokon,nem a szüleimmel. Így tehát Õket nyugodtan ki is hagyhatja a megjegyzéseiből.

És őszintén remélem, hogy  a magyarokat nem Ön után ítélik meg!

Jeanet

Ui: Elfelejtettem, hogy talán egy ilyen faragatlan alak nem is tudja, mit jelent a "disztingválni" szó. Nos a könyvtárban - ha tudja, mi az -  talál értelmező szótárakat...
satya, 2013-04-22 20:37:12
Kisaszony,ezt elbaszták a szülei!
Amit még akkor lehetett,azt már lehetetlen!
Ne álmodjon Kanadáról. 

Jeanet, 2013-04-22 12:24:38
1996-ban jártam Canadában, Calgary-ban és környékén a Rendőr- Tűzoltó Világjátékokon. Egy roppant kedves kanadai hölgynél és családjánál laktunk. Az ott élő magyarok hívtak minket, hogy maradjunk kint, de a szüleimet nem tudtam itthon hagyni. Mostanában azonban egyre inkább érzem úgy, hogy még egyszer látnom kell azt a vidéket és szívesen élnék is kint. Ha szeretnék kint élni, akkor mik azok a sarkalatos pontok, amik a legfontosabbak az elbírálás szempontjából?
Boros Ádám, 2013-04-07 12:19:32
Sziasztok!
17 éves vagyok, jelenleg Szakiskolában tanulok, ha minden jól megy, akkor Júniusban le is teszem a műszaki cikk eladói vizsgámat, illetve Április végéig a Pénztárgép kezelői vizsgámat.
Barátaimmal azon gondolkozunk egy ideje, hogy a felnőtt életet kint Kanadába, vagy Amerikába kezdjük el.
Mennyire nehéz kint elhelyezkedni, szakmával milyen könnyű munkát találni?

Canadian Border Protect, 2013-04-06 19:03:20
Hölgyem,
magyar útlevéllel 6-hónapig tud Kanadában tartózkodni,mint turista,vagy visitor. 
Azonban,ez nem azt jelenti,hogy belépéskor meg is kapja a 6 hónap idő intervallumot.
Ez,kizárólag az Önt beléptető tisztviselőn múlik.
Õ,elemzi az Ön által előadottakat,bizonyítékokat kér a tartózkodás céljáról,hotel foglalásáról,megfelelő pénzösszegéről.Ha Kanadai lakos Önt meghívta,neki kell felelősséget vállalni Önért.
Ha dolgozni,élni szeretne Kanadában,az alábbi oldal áttanulmányozását ajánlom: 
www.cic.gc.ca 
tp, 2013-04-02 14:57:24
Tisztelt Cím,
általános információt szeretnék kérni kanadai munkavégzést, kiköltözést illetően.
Hol és hogyan tudnék nekilátni.
Menyasszonyom fodrász én informatikus mérnök (MsC)  vagyok.
Köszönettel:
Tóth Péter
, 2013-04-01 14:45:27

Tisztelt Canadian Border Protect!

Érdeklődnék,hogy most 2013-ban hogyan lehet kimenni Kanadába,most is vannak megszorítások,mert régen elég nehezen lehetett odamenni,még sose voltam,de folyamatosan olvasom a hireket,szívesen kimennék...csak sajnos nem ismerek senkit aki tudna segíteni ebben,esetleg tudnánk pár szót váltani máshol,email ha lehetséges??

Üdv: Andrea!! 
Canadian Border Protect, 2013-03-23 20:11:27
Tibor,ha megesküszik,hogy nem akar kint maradni,akkor jöhet,beengedjük!

Tartományok: Alberta, Brit Columbia (British Columbia), Manitoba, Ontario, Prince Edward-sziget (Prince Edward Island), Québec, Saskatchewan, Új-Brunswick (New Brunswick), Új-Skócia (Nova Scotia), Újfundland és Labrador (Newfoundland and Labrador),
Területek: Északnyugati Területek (Northwest Territories), Nunavut, Yukon terület (Yukon Territory),
Városok: Calgary, Edmonton, Fredericton, Halifax, Iqaluit, Montréal, Ottawa, Regina, Saskatoon, St. Albert, Toronto, Vancouver, Victoria, Whitehorse, Winnipeg, Yellowknife,
Nemzeti parkok: Nahanni Nemzeti Park, Wood Buffalo Nemzeti Park, Yoho Nemzeti Park,

Impresszum | Jogi nyilatkozat | Kapcsolat | Kanada