|
|
|
|
Fórum » Fatyol valóban segit,vagy kamu?» Új hozzászólás írása
Fatyol, 2013-02-07 19:31:02
http://www.workingincanada.gc.ca/LMI_report_bynoc.do?&noc=7321&reportOption=wage A linken láthatod a minimum fizetéseket a te szakmádban tartományokra, és városokra osztva. egyébként itt ennyi a fizetés, de sok helyen ennyi, illetve kevesebb (20körül) flat rate-ben, azaz a biztosítónak a cég felszámít 5 órát egy munkára, és te mindenképpen annyit kapsz bármennyi idő alatt csinálod meg, de sok helyen nem falt rate van, és ott a 25 dolláros órabér korrekt. Lesz több is, illetve amikor már itt vagy, érdemes folyamatosan keresni, és megpályázni ami tetszik., de amint leteszed a vizsgát, már nem kell work permit sem. A canadian tire azért jó, mert az ekkora cégeknél általában 3, vagy 6 hónap után van benefit, azaz a fogászat, szemészet, és a gyógyszerek már nem akkora probléma, és nagyon jó a jobhistoryban. és általában az ilyen helyeken nem szakadnak meg a munkában, nem kell gányolnod, hanem minden csere.
Fatyol, 2013-02-07 16:02:03
Laci: később (néhány óra múlva írok) a blogomon az a plugin, amelyik oldalra kiteszi a friss hozzászólásokat, nem működik, és hiába próbálkozom, nincs más helyette.
Laci, 2013-02-07 15:35:05
Meg mindig nem unta meg mindenki alaptalanul Fatyolt osztani?? Akinek nem tetszik keressen mas segitseget, akinek meg igen az ertekelje es koszonje meg! Katalin (Fatyol) hamarosan kesz vannak a papirjaim most tartok a Work Permitnel amit termeszetesen neked koszonhetek az Illuminate Canadan keresztul. A munkaszerzodesem Oldsba a Canadian Tyrehez szol ami nem almaim munkahelye, de nagyon orulok neki mivel az a fontos, hogy kijussak, majd ott tudok keresni mast. A 2 eves munkaszerzodesemben 25 CAD orabert irtak 40 ora hetente es ezzel kapcsolatban kerdeznem, hogy ez brutto? Gondolom az es akkor a kerdes, hogy mi az ami ebbol nettoban megmarad altalaban? Csak probalom kiszamolni nagyjabol mi az ami kell es mennyi tud maradni havonta csak nagyon nem vagyok tisztaban az ottani koltsegekkel, alberlettel, mibe kerul az elet? Ha valamikor van idod es roviden irsz valamit ezzel kapcsolatban, nagyon megkoszonnem. Udv. Laci.
Fatyol, 2013-01-31 18:06:26
Soha nem írtam minden nap.
Sven, 2013-01-31 09:35:19
Kedves Fátyol! Én bántó szándékkal írtam a fórumban! Csak olyan hirtelen eltüntél, előtte nap mint nap írtál, aztán hirtelen semmi sehol. Ezért is érdeklődtem volna, hogy mi van veled?
Fatyol, 2013-01-30 23:23:00
Sven: Jóhogy már nem jelenléti ívet írjak... És mi lett volna, ha éppen gyereket szülök? vagy elutazom kicsit üdülni, vagy teszem azt ami volt: továbbképzésen vagyok a holt időszakban, no meg ünneplem a karácsonyt, újévet, ahogy minden más épeszű ember tette az elmúlt időszakban.
Fatyol, 2013-01-30 23:21:07
József:Gondolom, mert először még benne voltál az időben. Utána már küldheted 100x is, akkor fogok jelentkezni, ha van valami a számodra. Nem munkaközvetítő vagyok, hanem recruiter. Ezt kellene már megérteni. Hiába küldi valaki minden nap, nem fogok vele semmit sem kezdeni, csak ha van éppen nálam üres állás arra, de még az sem garancia, mert nem csak ő van.
Fatyol, 2013-01-30 23:17:58
Gyuri avgyok: DD Miért nem írsz könyvet? A fantázia már adott hozzá-))
Fatyol, 2013-01-30 23:16:53
Sanyi82: Megmondanád, hogy mi értelme lenne annak, hogy én ezzel csaljak, ha ingyen mondom el? Gondolkozz már ember! Szerinted mi a fészkes fenét lehet intézni munka ügyben Kanadában az ünnepi szezonban? Megmondom: semmit. November, december, január: holt szezon. Most kezdenek vakarózni, hogy mit is akarnak csinálni ebben az évben, és arra milyen, és mennyi ember kell. Albertában két szezon van: A construction, és a tél. (ez egy vicc, de igazából erről van szó). nos ettől a ponttól kezdjetek kiindulni, és akkor rájöttök, hogyha egy recruiter decemberben, és januárban nem pattog mint egy nikkelbolha, az nem azért van, mert börtönbe került, ahnem azért, mert nincs számotokra érdemleges semmi. Én meg nem a Magyarországról kivándorolni szándékozók lelkisegélyszolgálata vagyok, hogy időközben még leket öntsek, van három gyerekem, akit istápolhatok, nem akarok még többezer másikat. Felnőtt emberek vagytok, leírtam ezerszer mindent lépésről, lépésre, és azt, hogy nem dolgom mindenkinek külön-külön a lekét ápolgatni, ezt soha, sehol egyetlen fejvadász/recruiter sem teszi. Én sem. Ez nem műtét, hogy kiszaladgál valaki, hogy éppen hogy áll a helyzet odabenn. nem csak a magyarok akarnak ide kijönni, és nem csak te pályázol egy állásra. Ha megkaptad, szólok. ha nem, akkor próbálkozz tovább.
Fatyol, 2013-01-30 22:55:02
petyka: az oldal tájékoztató, hogy hogyan megy az egész, nem pedig jótékonysági intézmény. ha van időm, és valami új ami érinti a magyarokat, akkor megírom, ha nincs, akkor gazdálkodj a feltett (rengeteg) információval.
Fatyol, 2013-01-30 22:51:59
Az én feladatom, hogy a megfelelő helyre betegyem az önéletrajzokat. Több oka lehet annak, hogy nem lesz ennek ellenére sem munka: Az adott cégnek az adott munka (project) mégsem valósul meg, mert mondjuk a befektetőjük elmegy, és ezért nem kellenek mégsem a meghirdetett állások (ez történt októberben) Az önéletrajz nem jó. Erről írtunk már százsoron a blogon. Sehol, sneki nem magyarázza meg kanadában, hogy a beadott önéletrajz miért nem jó, én sem teszem, mert nincs rá apparátusom, és nem a buksisimizgetés a dolgom. Év vége sehol sem a munkakeresés ideje kanadában, ugyanis az új projecteket tavasszal kezdik, év végén már befejezik. Azért nem rakok ki munkákat, mert én nem csak a magyarokkal dolgozom, és nem csak külföldiekkel, hanem csináljuk a local-t is, és a téli időszakban főleg a raktárakba kellettek idénymunkások, hóeltakarítók, és swamperek kamionos cégeknek. Annak, aki azt híreszteli, hogy börtönben vagyok: csókoltatom. Semmi olyat nem teszek, amiért börtön járna. Ha valaki akar, az megpróbálhatja nélkülem is, minden le van írva blogon lépésről-lépésre, lehet próbálkozni. ha nekem van elérhető munka, akkor meghírdetem, nem Tereza mama vagyok, azaz nem azt csinálom, hogy aki megkeres, annak én elkezdek munkát keresni, hanem ha van munka megírdetem. Lehet rá jelentkezni, ha az illető megfelel, akkor emgkapja. ha nem, akkor nem. Ennyi.
faceb, 2013-01-27 13:08:01
aki nem tud nelkule kimenni, az amugy se tudott volna. nem o taplalt beled remenyeket, hanem te magad. hat valositsd meg.
petyka, 2013-01-26 21:17:21
Senkit sem érdekel hogy mit ir a facéra,sokkal inkább az hogy sokan biztak benne,és reménykedtek.Õ reményt adott,és mindenki megszivta. Az oldala meghalt,semmit sem ir. Sokkal többet ért az az autószerelő gyerek tanácsai,aki irt az oldalán.
Tartományok: Alberta, Brit Columbia (British Columbia), Manitoba, Ontario, Prince Edward-sziget (Prince Edward Island), Québec, Saskatchewan, Új-Brunswick (New Brunswick), Új-Skócia (Nova Scotia), Újfundland és Labrador (Newfoundland and Labrador), |
Városok: Calgary, Edmonton, Fredericton, Halifax, Iqaluit, Montréal, Ottawa, Regina, Saskatoon, St. Albert, Toronto, Vancouver, Victoria, Whitehorse, Winnipeg, Yellowknife, |
Impresszum |
Jogi nyilatkozat |
Kapcsolat
| Kanada
|
|
|