Nemzeti parkok Fórum
Általános információk Tartományok és területek Városok Apróhirdetések

Fórum » Kanadai magyarok

» Új hozzászólás írása

Pityu, 2012-06-20 21:32:34

Tisztelt Fórumozók!
     Nemcsak a magam, hanem a szervezésben résztvevők nevében is fordulok e sorok olvasóihoz. Ebben az évben rendezzük meg 50 éves iskolai találkozónkat és keressük volt osztálytársunkat MAJOR JÓZSEFet, akivel 8 évig jártunk közös osztályba. MAJOR JÓZSEF Simontornyán született és 1954-62 között tanult a simontornyai iskolában. Az iskola befejezése után hagyta el Magyarországot és ismereteink szerint Canadába ment a szüleihez és jelenleg is Canadában él. Ha valaki tud róla, vagy éppen ő olvassa e sorokat, kérem, az  elérhetőségét adja meg ezen a cimen: vamis@freemail.hu
    Minden segitséget köszönünk: Vámi István nyugalmazott iskolaigazgató, találkozószervező    
Dr. PdK, 2012-06-04 00:14:21
"kanita27",
Olvasgasson ITT:
http://kanadakalauz.hu/forum/topic/23
Keresse ezt a datumot: 2011-11-25 03:30:14
kanita27, 2012-06-03 22:15:16
Sziasztok!
Én azért írok ide, mert keresek egy nagyon régi rokonomat és nem tudom hogy hol is kereshetném, remélem itt valaki tud segíteni. Az illető neve Kiss Elvira, még az 50-es évek előtt ment ki Kanadába, lehet hogy ő már nem is él, csak a gyerekei, de sajnos az ő nevüket nem tudom. Ha valaki tud nekem segíteni azt nagyon megköszönném. Megadom az e-mail címemet is: kanita27@citromail.hu    Előre is köszönöm!
Manadékkér?, 2012-05-31 23:47:18
Tisztelt DrPDK!
Nem kaphatnék inkább mégis öntől választ?
Olvastam az eddigi hozzászólásait, ön megbízható, úgy gondolom az ön információi jók, ezért fordultam önhöz.
Dr. PdK, 2012-05-31 22:31:19
"Menedekkero",

Minden segitseg ITT:

http://www.romatoronto.org/contact.html

Menedekkero, 2012-05-31 19:41:50
Tisztelt Dr PDK!

Kanadai menedekkero vagyok, egy sheltreben lakom, ahol ellatast is kapok. Jo erzes, hogy kezdetektol fogjak az ember kezet itt Kanadaban, atutaztam a fel vilagot, reggel erkeztem, este mar volt mit enni es volt hol lakni. Nagyon halas vagyok ezert Kanadanak. Csak az a baj, hogy a kommunikacio meg nem eleg gordulekeny, de ahogy fejlodik a nyelvtudasom, ez is valtozni fog. Az volna a kerdesem, hogy allitolag jar a menedekkeroknek walfare, ami alatt penzbeni segitseget ertek. Erre azert volna szuksegem, mert a varosban utazni kell, tisztalkodoszereket kell venni, ruhat stb. kell elobb-utobb venni. Szoval azt szeretnem megtudni, hogy itt Torontoban nagyjabol mekkora osszegre szamithatok es hol lehet igenyelni es milyen feltetelei vannak?
Pilu, 2012-05-28 11:10:13
Még csak annyit kedves Dr.PdK,hogy Tolsztoj nevéből kihagyni az L betűt,legalább akkora bűn,mint kis k-val irni Kanadát!
Üdv 
pilu, 2012-05-19 18:23:27
Kedves Dr. PdK!
Sör helyett csak egy nagy mosolyt tudok küldeni önnek,mert a hozzászólása mást nem nagyon ér!:) Természetesen papirokkal bizonyitani tudom,hogy mi történt velem,de mivel a Háború és béke  irományomat nem akartam máég hosszabbra,ezért ezt nem irtam.
Természetesen köszönöm az energiáját,s az idejét,mert elég sok időbe  tellett önnek,mire az én történetembe is megtalálta a kellő negativumot,amit végre kifröcsöghetett! De én legalább megdolgoztattam keményen,s ez elég nekem,mert igy már tudom,hogy igenis van esélyem!
Köszönöm a segitséget!
Ui.: A sört megkapja majd személyesen,ha igényt tart rá:)

Tisztelettel:    Pilu 
Dr. PdK, 2012-05-19 03:18:48
"Ketteske" ... sokat gondolkodtam ezek a jopofa nick-neven, es a tobb opcio kozul, mint pl szemelyi szam elso szamjegye... vagy egy korhazi szoba agy-szama, az utobbit valasztottam
- "22éves vagyok, egyetemista."  -->> Bboldog idok, boldog ifjusag!

- "Az egyetem mellett web programozóként kezdtemel dolgozni és a jövőben is ezzel szeretnék foglalkozni."  -->> Sok sikert kivanok a szkmajaban!
- "A kérdés elsősorban arra irányul hogy milyen lehetőségekkel vághatnék neki a későbbiekben amennyiben Kanadában szeretném tervezni a jövőmet."  -->>
Lehetosegek az On szamara:
- ferjhez menni egy kanadai allampolgarhoz,
- Jojjon vissza ugy 8-10 ev mulva  erre a Forum-ra, es PONTOSAN elmondom Onnek a reszleteket, bar, szerintem sokkal jobban jarna, ha onalloan fedezni fel a lehetoseget... (NEM Forumokon, NEM baratnoknel, NEM Kozert eloterekben...) van meg erre ideje boven...!

- "Magyarországban nem látok lehetőségeket"  -->> Teremtsen onmaganak "lehetoseget".

- "így muszáj vagyok lépni valamelyik irányba!"  -->> Csak nyugodtam, semmi kapkodas!
- "Gyakorlatilag minden információ érdekel."  -->> HIVATALOS informaciokra var csevego Forumon? Jol ertettem ? Hat ilyet....

- "Ambíciózus vagyok, akár saját cég alapításba is belekezdek amennyiben lehetőség van rá..."  -->> VAN ra LEHETOSEG !!! Ismetlem, jojjon vissza 8-10 ev mulva ide, ha addig nem talalja meg Onmagatol a Kanadaba vezeto torvenyes utat.

- "Válaszukat előre is Köszönöm!   "  -->> Ez a mnondas, a vilag legmocskosabb fajtajatol valo, a magyar magan-taxisoktol. Ezt nem kerem!
Dr. PdK, 2012-05-19 03:04:53
Pilu,

Eloszor is azt kell mondjam, hogy On FELEDÉKENY !!!

Feledekeny #1
Elfelejtett elore szolni, hogy ha tajekozodni, olvasni kezdek az interneten az On "torteneterol" annak hossza nem sokkal marad el a Tosztoj: Haboru es Beke c. muvetol. Jol mondom? Ezert, most eloszor, nem is valaszolok "ingyen", legalabb egy korso, hideg sor jar nekem a kitartasomert. Egyetertunk?

Feledekeny #2
Szinten a "feledekenysegenek" tudom be, hogy a tortenetebol "kifelejtette" a bizonyitekot.

Nos, ennek "koszonheti", hogy aki csak elolvasta, "beleakadt"... JOGOSAN! Mi ezzel a baj?

NEM, nem nekem van ezzel bajom, hanem Onnek!

Nezzunk erre egy peldat a sokbol:

- Magyarorszag: minden igaz es annak az ellenkezoje is!
- Kanada: Ami BIZONYITHATO, az IGAZ !

..csak egy kicsit erti mar, hogy mirol beszelek?

Mellebeszel:
------------
"pilu, 2012-05-11 15:42:25
Ugye az USA-ba minden embernek meg kell nagyon sok követelménynek felelni,amennyiben ki szeretnék vándorolni,még családon belül is, a menedékkérelmeket pedig nagyon kevés
százalékban fogadják el(legalábbis amit olvastam róla),viszont úgy olvastam,hogy Kanadában nagyobb esélyünk lenne erre!
Erre gondoltam,mikor ezt irtam. "

..ES KANADABAN IS!!! NAGYON SOK FELTETELNEK KELL MEGFELELNI!

Ezen az oldalon olvashatja a felteteleket...mondom... KANADABAN!!!

http://www.cic.gc.ca/english/refugees/inside/apply-who.asp

Feltetelezem, hogy "nem kivan kattintani" az egerrel, igy hat ide masolom:
--------------------------------------
Convention Refugee

Convention refugees are people who are outside their home country or the country where they normally live, and who are unwilling to return because of a well-founded fear of persecution based on:

- race
- religion
- political opinion
- nationality or membership in a particular social group, such as women or people of a particular sexual orientation.

Emlekszik? Az az IGAZ, amit BIZONYITANI TUD!

A mese, az nem eleg!
---------------------------------------

Es most menjunk tovabb az eredeti tortenetben:

- "Ezért gondolkodunk ismét a költözésen,s mivel az EU-t nem tartom biztonságosnak,másik
kontinensben gondolkodunk!"  -->> Masik kontinensre nem tud "koltozni". Csak az EU-n belul.

- "Az USA szóba sem jöhet,mert nincsenek meg a feltételek,.."  -->> DUMA !!! Kanadaval
ellentetben az USA feloldotta a magyar allapolgarok szamara az ideiglenes munkavallalasi
tilalmat. LEHET MENNI AZ USA-ba DOLGOZNI!!! A reszletes tennivalot csak egy korso sorert magyarazom el.

- "...ezért maradt Kanada!"  -->> Felejtse el Kanadat!

- "Az lenne a kérdésem, hogy van esélyünk menekült státuszért folyamodni,..."  --->>> A
leghatarozottabban allitom, hogy VAN esely Kanadaban a menekult kerelmet "beadni", DE a
menekult statuszt megkapni 1%-nal is kisebb az eselye. Szoval, Onre nem fogadnek...  :-)

- "vagy valamilyen más megoldást kell keresnünk?"  --->>> I-G-E-N !!!

- "Nem nagyon tudom,hogy mitévő legyek,mert már nagyon sok felől érdeklődtem,de mindenhol más választ kaptam"  -->> Mondja, nem szegyenli magat? Forumokon (mashol is) MAGAN-VELEMENYEKET gyujt, es azokat hasonlitja ossze...! Mondja, jol van...?

Onnek HIVATALOS, MEGBIZHATO informaciokra van szuksege, es NEM forum-pletykakra!!!

- "s elbizonytalanodtam!"  -->> Sajat maganak koszonheti !!!

maja, 2012-05-17 09:18:28
Ketteske, 2012-05-16 17:20:46
Kedves jelenlévők!

Legalább 1 visszajelzést várnék a kérdésemre(lentebb) valakitől akinek van ár tapasztalata hasonló téren!

Köszönöm 
pilu, 2012-05-15 22:55:42
Tisztelt Dr.PdK, ugye nem felejtett el engem?:)
pilu, 2012-05-11 15:42:25
Ugye az USA-ba minden embernek meg kell nagyon sok követelménynek felelni,amennyiben ki szeretnék vándorolni,még családon belül is, a menedékkérelmeket pedig nagyon kevés százalékban fogadják el(legalábbis amit olvastam róla),viszont úgy olvastam,hogy Kanadában nagyobb esélyünk lenne erre!
Erre gondoltam,mikor ezt irtam. 
Dr. PdK, 2012-05-11 15:24:52
"pilu",
Most kezdtem el olvasni a leveleit es egy mondaton megakadtam.
Mielott valaszolok, kerem  magyarazza el, mifele "feltetelekre" gondolt itt?
- "Az USA szóba sem jöhet,mert nincsenek meg a feltételek,..."   ...es...
Melyek azok a "feltetelek" amik viszont Kanadaban megvannak az On szamara?
Tartományok: Alberta, Brit Columbia (British Columbia), Manitoba, Ontario, Prince Edward-sziget (Prince Edward Island), Québec, Saskatchewan, Új-Brunswick (New Brunswick), Új-Skócia (Nova Scotia), Újfundland és Labrador (Newfoundland and Labrador),
Területek: Északnyugati Területek (Northwest Territories), Nunavut, Yukon terület (Yukon Territory),
Városok: Calgary, Edmonton, Fredericton, Halifax, Iqaluit, Montréal, Ottawa, Regina, Saskatoon, St. Albert, Toronto, Vancouver, Victoria, Whitehorse, Winnipeg, Yellowknife,
Nemzeti parkok: Nahanni Nemzeti Park, Wood Buffalo Nemzeti Park, Yoho Nemzeti Park,

Impresszum | Jogi nyilatkozat | Kapcsolat | Kanada