Nemzeti parkok Fórum
Általános információk Tartományok és területek Városok Apróhirdetések

Fórum » Kanadai munka

» Új hozzászólás írása

krisztian, 2012-07-14 20:15:12
kedves fatyol! 5 evet eltem canadaban est most szeretnek vissza menniha ebben tudnal valami tanacsot adni,hogy lehetseges megköszönnem.drywalloskent dolgoztam eleg jo cegeknel,tisztelettel paszkri@gmail.com valaszodat elörre is köszönöm .
Fatyol, 2012-07-13 20:05:21
dbh: Nincs olyan munka, ami konkrétan a magyaroknak szükséges otthoni jogi tanácsadásra lenne kihegyezve, ellenben nézegettem a lehetőségeket, és azért talán ráakadtam valamire, de beszélnem kell nálam hozzáértőbbel ez ügyben. Nálam most nagyon sok olyan ember van, aki hasonlóan nagyon magas végzettségű, tehát rajta vagyok, hogy hogyan tudnám kitalálni.
dbh68, 2012-07-11 17:24:29
Sziasztok! Abban szeretném a segítségeteket kérni hogy milyen eséllyel lehet elhelyezkedni Kanadában itthon szerzett jogi diplomával? Mielőtt okoskodó megjegyzések hada jönne ,tisztában vagyok a jogrendszeri különbségekkel, konkrétan arra gondolok hogy vannak -e jogi segélyközpontok magyaroknak vagy léteznek -e olyan intézmények amelyek alkalmazhatnak ilyen végzettséggel? előre is köszönöm a válaszokat
Fatyol, 2012-07-11 17:13:37
Itt megtalálnak engem: http://kanadaimunka.blogspot.ca/

Vagy ezen a két e-mailen: katalin@illuminatecanada.com vagy a munkaalberta@gmail.com (inkább a gmailre küldjenek, mert a másik elég rossz levelezőrendszer, de átirányítottam tegnap mind erre az új gmail.re, mert áttekinthetőbb. Jelenleg 900 levélnél tartok, ezért kell) 
Hano, 2012-07-10 22:37:19
A ferjem szeretne munkat vallalni Canadaban. Olajipai thecnikus [cementezo]  15 evet dolgozott a szakmaban. 7 eve elunk irorszagban. Az angolt alap szinten beszeli. Valaki tudna ajanlani olajiparban munkalehetoseget? Elore is koszonjuk a segitseget
Kati, 2012-07-10 20:19:36
Kedves Fátyol!
Lehetne magánlevélben megbeszélni?
Ennek oka, hogy egyikünk egyenruhás személy.
Már kétszer jártam Canadában, de egyedül, most férjjel és 1 éves kislányunkkal mennénk. Jogász Dr diploma, de mást csináltam. Most nincs semmi papirunk.
oszbelane@freemail.hu
Köszönöm!
Fatyol, 2012-07-09 23:47:14
Ja, a takarításra nem megy a letelepedés. de ki lehet vele jutni, és innen már könnyebb valami kitalálni. A takarítás nem semi skilled. De a többi igen
Fatyol, 2012-07-09 23:45:49
Mi a szakmátok. Van open LMO autószerelőnek, takarításra, cook-ra, Lube tech (olajcsere) drywallosnak, roofernek, plumbernek. Ha ezek közül valamelyik passzol, akkor a kiutazást is a munkáltató fizeti, és 19 hónap múlva letelepedés.
Kati, 2012-07-09 12:15:12
Kedves Fátyol, láttam onnan kitiltottak!
Magyarországról még elhisszük nekik, de ezután nemigen fogom olvasni az oldalukat.
Ha már kint vagyunk, csak engedjenek be,akkor ott csak helyben van az ember és tud intézkedni. Munkát keresni és rendezni a papírmunkát. Talán még segítenek is,igaz azt mondták, hogy magyartól nem szabad kérni.
Nagyon sok dolgot nem tudunk, de majd megtudjuk.
Fatyol, 2012-07-09 05:18:08
Ja, a canadahun-on ne is várd, hogy segítenek, mert egyrészt láthatóan gőzük sincs róla, másrészt valami oknál fogva nem szívelik, ha valaki valóban segíteni akar, és megmondja a frankót. Banolás jár érte.
Fatyol, 2012-07-09 05:16:15
nem olyan nagyon egyszerű, de akinek van már tapasztalata a service canada-val, annak könnyebb. Szinte naponta változik a követelmény. Nem kell elmenni Kanadából, de kanadán kívülre küldik a munkavállaló papírjait.

Időközen költöztem, azért nem válaszoltam 
Sandra, 2012-07-09 02:50:24
Igen, tudok angolul. Az engedély első részét, az LMO-t a munkaadó kéri, de nem igazán szeretnek a papírmunka részével bíbelődni.(azok a cégek, akik hoztak már be külföldről munkavállalót, sokkal pozitívabban állnak a dologhoz, ők már tudják, hogy ez baromi egyszerű, csak hosszadalmas folyamat) Amikor pozítív válasz érkezik a HRSDC-től, utána már a munkávállaló igényli a work permit visát.
Könnyebb célt érni, ha elajánljátok, hogy mindent Ti intéztek, illetve az eljárás költségeit is ti viselitek.
Egyébként ha egy picit is jártas vagy ezekben a dolgokban, Te saját magad is meg tudod igényelni. Összesen, mindent beleszámítva ez kb. egy 5+3 oldalas application. 
Sandra valasz, 2012-07-08 20:38:51
Kedves Sandra! Tud angolul? Az engedelyt a munkaado keri, onnek ezzel kapcsolatban semmi dolga.
Kata, 2012-07-08 18:12:04
Sandra
Hol lehet kerni a munkavallalasit, kihez kell menni eloszor.
Annyi sok mindent mondtak, foleg a canadahun oldalon, hogy ha ott vagy, mint turista, nem kerhetsz munkavallalasit. Ennyire nem akarjak, hogy oda menjunk?
legyszives adj bovebb felvilagositast, mert almaik Canada, 1 eves kislanyunkkal mennenk.
Teljesen megijesztettek.
Sandra, 2012-07-07 05:05:24
Fátyol! Kanadán belül is lehet munkavállalási engedélyt igényelni, nem kell Kanadán kívül tartózkodni. Teljesen legális, és elfogadott eljárás.
Tartományok: Alberta, Brit Columbia (British Columbia), Manitoba, Ontario, Prince Edward-sziget (Prince Edward Island), Québec, Saskatchewan, Új-Brunswick (New Brunswick), Új-Skócia (Nova Scotia), Újfundland és Labrador (Newfoundland and Labrador),
Területek: Északnyugati Területek (Northwest Territories), Nunavut, Yukon terület (Yukon Territory),
Városok: Calgary, Edmonton, Fredericton, Halifax, Iqaluit, Montréal, Ottawa, Regina, Saskatoon, St. Albert, Toronto, Vancouver, Victoria, Whitehorse, Winnipeg, Yellowknife,
Nemzeti parkok: Nahanni Nemzeti Park, Wood Buffalo Nemzeti Park, Yoho Nemzeti Park,

Impresszum | Jogi nyilatkozat | Kapcsolat | Kanada