Nemzeti parkok Fórum
Általános információk Tartományok és területek Városok Apróhirdetések

Fórum » Kanadai munka

» Új hozzászólás írása

hansy, 2012-06-08 15:26:18
Üdv mindenkinek!
Olvastam, hogy csak olyan szakmát fogadnak el Kanadában amiben legalább 1 év munkatapasztalatom van? Olyanra van esély, hogy nem tudok elhelyezkedni az adott szakmában Magyarországon és ott szeretném a szakmai tapasztalatomat megszerezni ez lehetséges e valahogy?
Dr. PdK, 2012-06-03 14:58:23
"welderman",
Latom, hogy mashol szinten "hemzseg".
Szolok, hogy a "Fatyolos" Katalin nem az oszinte szo "bajnoka".
Jobb lenne, ha onmaga intezne a sajat eletet!

VIGYAZZON, LEGYEN OVATOS !
kata, 2012-06-02 13:03:46
Roman allampolgar vagyok es magyar utlevellel szeretnek kiutazni Kanadaba egy ismerosomhoz.Valamilyen irat felmutatasa szukseges-e,pl hogy kihez megyek vagy miert megyek?Penzt kell-e felmutatni?
andy, 2012-06-02 12:24:40
?
Fanny, 2012-06-01 17:49:50
Megkérdezném az ide írogatókat, hogy nincs e jobb dolguk mint kötekedni,és kioktatni másokat...Nem tudom , hogy kezdődött,vagy miért, de hasznos információk reményében léptem fel a fórumra és csak kakaskodást látok..Köszönöm :S
Pilu, 2012-05-28 11:05:59
Az utolsót nem én irtam,valaki irta az én nevemben,sajnálom,de a véleményemet tartom,mert nincs számára normális kérdés!!! Valamibe bele kell,hogy kössön,mert ha nem tenné,akkor nem lenne ilyen magas lovon mindenkivel szemben!!
Tehát a véleményem maradt,SZÁNALMAS!!!!!
Valamint kérem az illetőt,aki a nevemben irt,hogy találjon másikat,mert ez már foglalt!:) 
Pilu, 2012-05-27 12:16:27, 2012-05-27 22:46:50
De ha valaki, akkor O segit es probalja a lenyeget kiszedni a baromsag tengerebol. Amiket sokan beirnak ide, az egy 3 eves gyerektol is nevetseges lenne, nem felnott emberektol. Ha ertelmes kerdes van, ertelmes a valasz is.
Pilu, 2012-05-27 12:16:27
Itt mindenki hülye,csak maga okos tisztelt Dr PdK!
Mindegy,hogy túrista,bevándorló,vagy menekült az illető,az csak hülye lehet!
Szánom önt!  Valószinűleg egy megkeseredett vénember lehet,aki a párnahuzatba dugdossa a pénzét nehogy elfogyjon!
Nem sajnálom önt,csak szánom...... 
Dr. PdK, 2012-05-26 19:58:24
T. johan,

- "En szeretnek ebben az evben kb juli eleje körül Kanadäba utazni" -->> Jojjon, Kanada gyonyoru!

- "orszägjäräs ..." -->> ...viccel...?

Magyarorszag alapterulete: kb 93,000 km2
Kanada alapterulete: kb 10,000,000 km2 ... tesseeeeek?, szolt valamit...?

Magyarorszag "atlosan"" kb 720 km "szeles"
Kanada Kelet-Nyugati iranyban, kozuton merve kb. 7,200 km  ...tesseeeek?, szolt valamit?

Kanadat "orszagjarni" egy elet talan elegendo...

- "szempontjäbol." -->> MONDOM Céljából !!!

- "Väsärolhatok en autot,amit ott hasznälok az ott tartozkodäsom ideje alatt,ugy hogy nem vagyok ottani lakos?" -->> PONTOSAN azonos feltetelekkel vasarolhat autot, mint turista Kanadaban, amilyen feltetelekkel egy kanadai allampolgar vasarolhat autot Magyarorszagon! -SEHOGY- !!!

Az autovasarlas "menete" Kanadaban: Keresi, ratalal, kialkudja, majd a kocsi sorozatszamat felirva, a kereskedonel legalabb egy szazas "foglalot" otthagyva mennie KELL a BIZTOSITO-hoz. Itt harom(3) kulonbozo "dolgot" fognak Ontol kerni.

1) - Kocsi gyartmanya, tipusa, sorozatszama,
2) - KANADAI JOGOSITVANY ...ami Onnek nem lehet...!
3) - Havonta hogyan fizeti a biztositast? ...sehogyan...

Nos, mint latja, a 2-es es a 3-as pontokhoz eselye sincs, igy turistakent autot nem vasarolhat.

- "Mert szeretnem autoval bejärni Oceäntol-Oceänig az orszägot"  -->> Napi kb. 800 km futassal oceantol-oceanig nagyjabol 2 het az ut... ha nem all meg, csak aludni.

- "Kb fel evre gondoltam.."  -->> Ha Kanadaban valo belepesnel az "officer"-nek is ugyan ez lesz a "gondolata", akkor maradhat 6 honapig. Ha nem, akkor nem, fellebezesi lehetosege NINCS!

- "Olvasom,hogy aki huzamosabb idöt tölt az orszägban,attol kerhetik hogy lennie kell erre az idöre megfelelö anyagi ellätässal."  -->> EZ IGY VAN!

- "Erröl banki kivonatot kernek?"  -->> Az, hogy hogyan kerik es ellenorzik az anyagi fezetet, az teljesen az "officer"-tol fugg. Pl. ha hitelkartyja van, azt is se' perc alatt le tudjak ellenorizni, van-e eleg penze 6 honapra vagy nincs?

Nem kerdezte, semmi kozom hozza, de ugy velem, hogy teljesen rosszul "all" hozza Kanada "felfedezesehez.
welderman 12, 2012-05-26 18:47:24
T.Dr. PdK
Természetesen az Ön által is említett módon járok el,és már innen Írországból megkezdtem az állásinterjúk szervezését.Remélem sikerrel járok és pár hónap múlva már Kanadában dolgozhatok.Természetesen a tapasztalataimat megosztom a fórumozókkal és Önnel is.
Maradok Tisztelettel:
Péter

Dr. PdK, 2012-05-26 18:28:42
T. Welderman,

Elolvastam a levelet es hivnom kellett a novert (..es a hugat is...), hogy ujraelesszenek...!
Idejet sem tudom, hogy mikor olvastam olyan levelet aminek minden sora tiszta, vilagos, torvenytisztelo szemelyiseget mutat es nyomat sem talaltam benne a forumokon (mashol is) szokasos trukkozesnek, kerulout keresesnek vagy kiskapuk nyitogatasanak.

...szoval, csak amulok es bamulok...

Es most nezzuk a levelet:

- "...szeretnék Kanadában munkát keresni."  -->> Tegye, sok sikert !

- "Természetesen NEM DOLGOZNI szeretnék  így hanem csak egy jó pár munka ajánlatra személyesen jelentkezni." -->> REMELEM, ezeket az interview-kat a biztatasom nelkul is ELORE letargyalja, nagyjabol egymashoz kozeli idoben es nem nagy tavolsagokra.... UGYE JOL GONDOLOM ?

- "Tisztában vagyok vele,hogy amennyiben valamelyik munkáltatónál sikerrel járok és megkéri számomra az LMO-t,el kell hagynom az országot"  -->> Ez alapvetoen IGY VAN!
Ez alol csak RENDKIVULI fontossagu allami cegek (nem sokan) kaphatnak kivetelt, ez szerencse kerdese.

- "és 6-8 hét ügyintézési folyamat után kaphatok munkavállalói vízumot" -->> Valamit tudnia KELL!

Kanada = BUROKRACIA !

Keszuljon fel ennel hosszabb ideju varakozasra is!

- "Ha számomra pozitív az elbírálás,a vízumért Bécsbe kell utaznom,vagy máshol például itt Dublinba is megkaphatom?"  -->> Dublinban IS megkaphatja a "work offer"-t es arra adjak ki a Kanadai Konzulatuson a "work permit"-et, mas neven a munkavizumot.

- "Beutazásnál az officernek ha elmondom az igazat hogy miért is jöttem,nem fog visszafordítani?"  -->> Ez egy jo kerdes, valojaban ez egy "lutri". Vagy igen, vagy sem... elore nem tudni... dontson sajat maga errol.

- "A második kérdésemet azért is tettem fel mert nem egy két hétre tervezem a munkakeresést"  -->> Tessek mondani.. MILLIOMOS ?
Legyen ferfi, es egyszerre csak egy "dologgal" foglalkozzon... a munka keresessel... semmi massal...!!!

- "meg közben szeretném bejárni Kanada középso tartományait."  -->> NE TEGYE !!! Folosleges penzkidobas, ha megkapja a munkavizumot, Kanadaban mindket iranyba szabadon utazgathat, keresztul es kasul, jo fizetessel a zsebeben... !!!

- "Válaszát Elore is Köszönöm"  -->> NA, EZT NEM KEREM !!! Ha hasznalt a valaszom, tessek megirni... es kesz!

welderman 12, 2012-05-25 20:39:02
Tisztelt Dr PDK
Jelenleg Írországban élek és dolgozok mint minősített hegesztő.Sajnos egyre kevesebb itt is a munka,úgyhogy szeretnék Kanadában munkát keresni.
Turista vízummal mennék,jövő hónap közepén.Természetesen NEM DOLGOZNI szeretnék  így hanem csak egy jó pár munka ajánlatra személyesen jelentkezni. 
Tisztában vagyok vele,hogy amennyiben valamelyik munkáltatónál sikerrel járok és megkéri számomra az LMO-t,el kell hagynom az országot,és 6-8 hét ügyintézési folyamat után kaphatok munkavállalói vízumot.Persze csak ha pozitív az elbírálás.
két kérdésem lenne Önhöz:
Ha számomra pozitív az elbírálás,a vízumért Bécsbe kell utaznom,vagy máshol például itt Dublinba is megkaphatom?
Beutazásnál az officernek ha elmondom az igazat hogy miért is jöttem,nem fog visszafordítani?
A második kérdésemet azért is tettem fel mert nem egy két hétre tervezem a munkakeresést,meg közben szeretném bejárni Kanada középső tartományait.
Válaszát Előre is Köszönöm
Péter 

johan, 2012-05-24 21:14:26
Szep jo napot! Tiszteletem mindenkinek! En szeretnek ebben az evben kb juli eleje körül Kanadäba utazni,de csak utazäs,orszägjäräs szempontjäbol. Väsärolhatok en autot,amit ott hasznälok az ott tartozkodäsom ideje alatt,ugy hogy nem vagyok ottani lakos? Mert szeretnem autoval bejärni Oceäntol-Oceänig az orszägot,es ezt egy autoval szeretnem megtenni. Kb fel evre gondoltam,hogy eleg lenne arra,amig a minden lätnivalot megtekintek,amit a neten idäig lättam,es erdekesnek talälom. Szügseg van-e valamilyen hivatalos okmänyra az utlevel,jogositväny,szemelyi igazolväny,beteg&balesetbiztositäs ezeken kivül? Olvasom,hogy aki huzamosabb idöt tölt az orszägban,attol kerhetik hogy lennie kell erre az idöre megfelelö anyagi ellätässal. Erröl banki kivonatot kernek? Tanäcsaikat ha megosztjäk velem,nagyon köszönöm! Üdvözlette, Johan 
Zoltan, 2012-04-14 21:45:37
Üdv mindenkinek, 
Remélem jó helyre írok, jelenleg az USA-ban dolgozok (munkavizum) és mivel imádom Kanadát ( gondolok itt nyugati part, Vancouver), szeretnék Kanadában vállalkozásba kezdeni.
IT, Marketing és DTP, de ez most gondolom mindegy. Azt szeretném megkérdezni, mi a módja egy vállalkozás beindításának, esetleg milyen költségvonzatai vannak ( ha van rá mód egyáltalán). 
Kanadában már dolgoztam, szólt oda munkavízumom, melyet három évre kaptam meg anno. 

Válaszokat előre is köszönöm. 
Dr. PdK, 2012-04-07 22:47:33
"dd",
Minden batorsagomat osszeszedve felhivom a kedves, de szetszort figyelmet nehany "elirasra":
- "a munkavállalással kapcsolatban Magyarországra akkreditált kanadai külképviselet bevándorlási irodájához."  -->> Kanada budapest Kovetsege KIZAROLAG kanadai allampolgarok reszere nyujt szolgaltatast!
- "Magyarországra akkreditált kanadai külképviselet bevándorlási irodájához"  -->> Ilyen NEM LETEZIK!
Allitasom bizonyitasa MAGYARUL ITT:
http://www.canadainternational.gc.ca/hungary-hongrie/visas/index.aspx?lang=hun&view=d
- "a munkavállalási engedély nem bevándorlási dokumentum – birtokosát kanadai letelepedésre nem jogosítja fel!" -->> Kanada nem egy "kisdomb" es meg csak nem is egy tabortuz ami kore le lehet "telepedni", ez a fogalom nem letezik, de van helyette viszont a "permanent resident" statusz. 
Na, ezt viszont reszletes kifejthetne az erdeklodoknek!
Bizonyara a sietseg az oka, de "veletlenul" kihagyta ezt az oldalt, mert e' nelkul SEHOVA!!! :
http://www.cic.gc.ca/english/work/index.asp

A cegnel regebben kozutalatnak "orvendo" KISZ-titkartol tudom, hogy minel tobb erthetetlenebb kifejezes van egy "eloadasban" annal fontosabbnak es okosabbnak tunik az eloado.
Mit gondol, jol mondta ?
Tartományok: Alberta, Brit Columbia (British Columbia), Manitoba, Ontario, Prince Edward-sziget (Prince Edward Island), Québec, Saskatchewan, Új-Brunswick (New Brunswick), Új-Skócia (Nova Scotia), Újfundland és Labrador (Newfoundland and Labrador),
Területek: Északnyugati Területek (Northwest Territories), Nunavut, Yukon terület (Yukon Territory),
Városok: Calgary, Edmonton, Fredericton, Halifax, Iqaluit, Montréal, Ottawa, Regina, Saskatoon, St. Albert, Toronto, Vancouver, Victoria, Whitehorse, Winnipeg, Yellowknife,
Nemzeti parkok: Nahanni Nemzeti Park, Wood Buffalo Nemzeti Park, Yoho Nemzeti Park,

Impresszum | Jogi nyilatkozat | Kapcsolat | Kanada