Nemzeti parkok Fórum
Általános információk Tartományok és területek Városok Apróhirdetések

Fórum » Kanadai munka

» Új hozzászólás írása

Fatyol, 2012-06-26 05:04:11
Dennis: aki hülye nnak csak bla-bla-ra futja. A tények azonban ezek:

http://worldfinancialpost.com/job-hungry-alberta-scours-globe-for-workers.html 
Dennis, 2012-06-23 12:39:07
   bla bla bla...
Fatyol, 2012-06-22 21:44:56
Kanadai munka:

http://kanadaimunka.blogspot.ca/

másoljátok ki, és úgy tegyétek a böngészőbe! 
johndoe75, 2012-06-18 09:41:31
Fátyol:köszönöm a segítséget!hasznos:)
Vasárnap, 2012-06-17 10:59:28
Ede!
Szeretném fel venni veled a kapcsolatot.
Fatyol, 2012-06-15 17:06:03
Kulcsos: Igen, be lehet állítani, mondjuk nekem magyar billentyűzetem is van, mert a kedvenc időtöltésem az írás.

"..A másik dolog,hogy Magyar jogosítvánnyal is lehet vásárolni illetve vezetni Kanadában."

Ez tartományonként változó. Vezetni lehet Albertában három hónapig, de vásárolni nem. Autó vásárláshoz kell az itteni jogosítvány, és biztosítás, amihez már kell lakhely is. Viszont bérelni lehet kocsit. Tolmácsot sem lehet vinni a vizsgához, sok nyelven elérhető, de tolmács nem lehet. Magyar nyelven sajnos nincsenek meg a kérdések. Quebecben viszont lehetett kérni tolmácsot. 
Kulcsos, 2012-06-15 14:41:58
Szeretném megjegyezni hogy a külföldön vásárolt számítógépen is be lehetállítani a magyar billentyűzetet.Én is épp ilyen géppel írom e sorokat.A másik dolog,hogy Magyar jogosítvánnyal is lehet vásárolni illetve vezetni Kanadában.Én több mint 2 évet éltem Kanadában.Az első évet így vezettem végig.Az első év letelte előtt kaptam egy levelet a biztosítótól,amiben felszólítottak hogy csak akkor hosszabbítják meg a biztosításomat ha bemutatom a Kanadai jogosítványomat.A vizsgát pedig tolmács segítségével is meg lehet csinálni.Én is így vizsgáztam.Az esetleges helyesírási hibákért bocsánatot kérek.
Fatyol, 2012-06-14 23:38:28
Dr.Pdk: akárhányszor elolvasom a hozzászólásodat rólam, felfordul a gyomrom ettől a rosszindulatú, hazug, szemétkedéstől. Te (és tegezlek, mert minimális tiszteletet sem érdemelsz) nem tudsz rólam semmit. SEMMIT. Egy hat éve működő cégnél dolgozom, akik hat éve sikeresen csinálják a külföldi emberek Kanadában történő munkába helyezését. Gyakorlottak, minden szükséges engedéllyel rendelkeznek. Én hülye, meg amikor oda kerültem, feltettem a kérdést a főnökömnek, hogy érdekelnék-e magyar emberek is, és IGEN. Én meg itt szorgalmi feladatként elkezdtem nekik segíteni, és erre mit kapok. ilyen mocskok mint te, akik csak belerugdosnak a segítséget kérőkbe, ilyenek nekem támadnak, és lehordanak mindenféle hazugnak. mit képzelsz te magadról mégis? Hogy jössz te ahhoz, hogy mások szavahihetőségét kérdőre vond?
Ki a fenének képzeled te magad? Egy megkeseredett, rosszindulatú senki vagy itt Kanadában, aki  a saját honfitársait akarja eltaposni.  
Fatyol, 2012-06-14 23:24:12
John Doe: A munkát csakis Kanadán kívülről tudod intézni, azaz akkor kaphatod meg a work visa-t, ha nem tartózkodsz Kanadán belül. 
Próbáld meg a Fort Macmurray cégeket ott nagyon keresnek mindenféle munkaerőt. De ott nagyon drága a szállás. Alberta egyébként szívja fel a munkavállalókat. Árakban ezen az oldalon tudsz nézelődni: kijiji.ca Itt az adott várost be tudod állítani, hogy hol akarsz nézelődni, mindenfélét hírdetnek, renteket, kocsikat, olyan mint egy neten lévő express.
Fatyol, 2012-06-14 21:53:29
Gyu:
Semi skilled workerként ki tudsz jönni. (Albertába legalábbis IGEN). Készítsd el a resume-t úgy, hogy külön-külön szakmákra, azaz ne írd be az összes tapasztalatod, hanem ha mondjuk asztalos végzettséged is van, meg autószerelő, akkor külön-külön, kitérve még a  fázisokra, hogy a munka adó lássa, hogy pontosan mihez is értesz, mit takar a tapasztalatod. Utána kell találnod egy munkáltatót. Ehhez meg kell nézned a kanadai munkalelő helyeket a neten (Jobbank, Kijiji stb), és el kell küldened a resume-t egy kísérőlevéllel. Ha egyáltalán érdekled őket, akkor felajánlanak egy beszélgetést mondjuk skype-n, utána nekik meg kell csinálniuk az egész procedúrát, hogy megkaphasd erre a munkára a work visa-t. Ezen szokott a dolog elbukni, mert a HR-esek itt kismillió resume-t kapnak, de próbáld meg, nem vesztesz vele semmit. Vannak cégek, akik rendszeresen foglalkoztatnak külföldieket, náluk ez már jobban megy, vagy vannak olyan cégek, amelyek lezavarnak mindent A-tól Z-ig, azaz felkeresik a cégeket, megtudakolják, hogy pontosan milyen munkaerőt várnak, toboroznak, átnyalják az önéletrajzokat, előtte mindent leellenőriznek, elintézik a cégnek a dolgait a Service canadával, utána pedig intézik a work visa-t a beutazónak, és segítenek a frissen érkezőknek lakást találni, beilleszkedni. Ez csak nagyvonalakban, az egész ennél sokkal sokrétűbb. Nem kell anyanyelvi szinten beszélni az angolt, de kell (nálad ez nem probléma), mert ez szükséges ahhoz, hogy egyáltalán megkapd a work visa-t. Ez azért kell, hogy el tudlátni a munkádat, tudj kommunikálni, és persze kell értened a szerződéseket, stb. Teljes jogúként érkezel, tehát rád sem vonatkozik kevesebb jog, mint másra.
 Itt van a resume-hez egy kis segítség: http://www.settlement.org/sys/faqs_detail.asp?faq_id=4001064
na gyorsan ennyi. (én nem, nem hazudozom, bárki állítja is az ellenkezőjét) 
Fatyol, 2012-06-14 17:08:44
A linket másoljátok ki, és úgy menjetek rá, mert rákattintással csak erre az oldalra dob tovább,
Fatyol, 2012-06-14 17:02:38
Dr. PDK: Mi jó neked abban, hogy másokat áztatsz mindenféle indok nélkül? Miben hazudok én? Itt a blogom, ha valami abban nem igaz, akkor legalább indokold meg! Minden HIVATALOS oldalt belinkeltem, és minden ide vonatkozó szabályt. Tudod, hogy mi fáj nektek? Hogy rajtam kívül egyetlen egy magyar sem segített még az otthoniaknak érdemben! Te sem, csak azt teszed, amit szoktatok? áztatsz mindenkit, aki kicsit tenni akar! Nyomoronc. Az én életem teljesen rendben van egyébként. Én veled ellentétben felvállalom magam, te meg itt csak sumákban köpködöd a másikat.
http://kanadaimunka.blogspot.ca/ 
gyu81, 2012-06-10 15:34:59
Tisztelt Fórumozók! 
 A következő kérdésem lenne. Mi a módja a Kanadai munkavállalásnak? Milyen papírokat, nyelvvizsgát kell bemutatni a munkavállalási engedélyhez, vízumhoz? Az én saját történetem ott indul, hogy jelenlegi munkakörömről hivatalos papírom nincs. Ám van másik két szakmám melyben ugyan dolgoztam, de itthon nehéz bennük elhelyezkedni, fizetés meg úgyszólván a nullával egyenlő sajnos. Nyelvvizsgám van angolból. Ám a nyelvet szinte nem is használom. Ezért alaposan megkopott. Ám szerintem ez nem lenne probléma. a másik nyelv a német, bár a világnak azon a felén azt nemigen használják gondolom. Szóval, ha önök közül bárki tud segíteni az elindulásban, merre hová, azt örömmel venném és előre is köszönöm? 
Dr. PdK, 2012-06-08 22:47:39
Udv "Hansy",
- "Olvastam,hogy csak olyan szakmát fogadnak el Kanadában amiben legalább 1 év munkatapasztalatom van?"  -->> Csak a "nagyokat" idezem, ..."a francba is, hiaba jartam iskolaba", nem ertem ezt a mondatot, kerdezi, vagy kijelenti?
- "Olyanra van esély, hogy nem tudok elhelyezkedni az adott szakmában Magyarországon és ott szeretném a szakmai tapasztalatomat megszerezni ez lehetséges e valahogy?" -->> Valahogy? Valahogy VAN !
"Keritsen" maganak egy olyan kanadai ceget, amelyik a megtiszteltetestol felterdre ereszkedve, a meghatottsagtol lila ajakkal ismeri be, hogy mindig is Onrol almodott. Tovabba TERMESZETESEN ONKENT hajlandoak feljanlani, hogy megkerik az On szamara a "work offer"-t, mert erre adjak ki a az Onhoz legkozelebb levo Kanadai Konzulatuson a munka vizumot... es lehet menni dolgozni... ennyi az egesz.
Az erre vonatkozo hivatalos kanadai, internetes oldalra ugyan ebben a topicban, rosszindulatu atkozodastol korulveve ratalalhat. Erdemes tanulmanyozni, mert....
KANADA = BUROKRACIA !
...DE ez a burokracia joindulatu, baratsagos, nem korrupt es MUKODIK!
johndoe, 2012-06-08 20:14:33
Sziasztok!
Szárazépítészként szeretnék Kanadában munkát találni.Igazából a későbbiekben a letelepedés lenne a cél ,de egyenlőre azt hiszem ,első lépésként legális munkát kellene szereznem.Gyakorlatilag a kijutáson át,szállásig szinte mindent megtudok oldani önerőből,minimális segítséggel(csak tippek kellenek,hogy pl. szállás ügyben hova forduljak..),de a munka keresés ami necces,nincs annyi pénzem,hogy hetekig dekkoljak egy motelban.Szóval,ha vki bármi tippel vagy akár konkrét segítséggel tud szolgálni,nagyon hálás lennék!Természetesen beszélek angolul(és kicsit franciául is).Segítségetekért előre is köszönet4
Tartományok: Alberta, Brit Columbia (British Columbia), Manitoba, Ontario, Prince Edward-sziget (Prince Edward Island), Québec, Saskatchewan, Új-Brunswick (New Brunswick), Új-Skócia (Nova Scotia), Újfundland és Labrador (Newfoundland and Labrador),
Területek: Északnyugati Területek (Northwest Territories), Nunavut, Yukon terület (Yukon Territory),
Városok: Calgary, Edmonton, Fredericton, Halifax, Iqaluit, Montréal, Ottawa, Regina, Saskatoon, St. Albert, Toronto, Vancouver, Victoria, Whitehorse, Winnipeg, Yellowknife,
Nemzeti parkok: Nahanni Nemzeti Park, Wood Buffalo Nemzeti Park, Yoho Nemzeti Park,

Impresszum | Jogi nyilatkozat | Kapcsolat | Kanada