|
|
|
|
Fórum » Letelepedés Kanadában» Új hozzászólás írása
Kiss Adam, 2012-11-30 18:42:40
ertem! abban az esetben is utannam jarnak hogyha mar lenne egy ceg aki alkalmazna? maga hol dolgozik? de nem teljesen ertem hogyan tudnak utannam nezni? adatnyilvantaro vagy valami ilyesmi?
Fatyol, 2012-11-30 15:42:13
A recruiter: toborzó, fejvadász Minden cégnél dolgozunk, vagy agency-knél azoknak a cégeknek akiknek nincs saját toborzójuk. Igen, kiderül ha ferdítesz.
Kiss Adam, 2012-11-29 20:59:19
es mi az a recruiter? a magyar oldalrol nem tudom hogy mennek ezek a dolgok. koszonom a valaszokat! :)
Kiss Adam, 2012-11-29 20:54:55
tehat ha ferditek az igazsagon tuti hogy kiderul?
Fatyol, 2012-11-29 04:00:55
Igen, leellenőrzi. Több soron is: először a recruiter, majd a Service Canada, majd a nagykövetség. Mind szúrópróba szerűen (140 nyelven beszélnek a Service Canadánál, nem gond, ha az adott munkahelyen csak magyarul beszélnek) De általában nem elég, ha telefonszámot adsz meg, meg egyébb kontaktot, jó ha alá tudod támasztani fizetéspapírokkal, vagy adóbevalással, stb.
Kiss Adam, 2012-11-28 19:48:24
sziasztok! olyan kerdesem volna hogy tudja e valaki azt hogy kanada amikor beadom a papirjaimat leellenorzi e magyarorszagtol azt hogy valosak e? gondolok arra hogy a tapasztalati evemen valtoztatnek vaqn 3 ledolgozott evem es szeretnek 5ot beirni. szerintetek? tudtok valamit?
Fatyol, 2012-10-30 16:47:03
Ja, es nehogy elkepzeld mar, hogy ez a kanadai kormanyzati szerv, ha ok volnanak, akkor ennel azert normalisabb infot adnanak, van hivatalos oldaluk, ott ez is fent van, de pontosan meghatarozva a csalas tenyet. Ez csak valaki, akit zavarok, es azt gondolta: vaj lehet a fulem mogott, es majd ettol beijedek. Nincs semmi torvenytelen a munkamban, de az biztos, hogy az eddig kivandorolni szandekozokon zsirosodo ugyvedeknek nem tetszik amit csinalok.
Fatyol, 2012-10-30 16:42:53
Kolomparnenak nincs jogalapja engem feljelenteni, Igen valos, es jo hogy vannak. Ugyanis sokan penzert igergetnek fut fat, es kijonnek emberek mint turista, hogy majd innen nekik el lesz intezve minden, es mar az is jo, ha megmutatjak nekik a hirdetesi oldalakat. Kanadabn munkat vallani: jobb offer-AIT crtification-majd work permit. Maskent nem megy. Es ezekhez KOTELEZO az angol nyelv ismerete, vagy a francia, es ez mindenfele bevandorlasnal igy van, meg a federal skillednel is, ami majd januartol lehetseges csak. Munkakozvetitesert SOHA nem lehet penz kerni, max a resume elkesziteseert, ugyvedek, immigration tanacsadok kerhetnek penzt a papirmunkaert, hozzateszem: olyan papirmunkaert, amit ha recruiteren keresztul csinalsz mindent, akkor mar a teged alkalmazo ceg elintez ingyen a szamodra, azaz o mar egyszer kifizeti ezt az ugyvednek, immigration consultantnak. Ha a munkavallalo toluk ker segitseget, akkor ezek 2x huzzak le a sapot, mert az alkalmazo cegnek mindenkeppen el kell inteznie mindent, es ki is fizeti.
Dalma, 2012-10-30 16:25:27
Úgy látszik,Kolompárné betartotta szavát:)Hogy kerül ide egy Kanadai Kormányzati Szerv??? A googliba megnéztem,valós mind az email,mind a telefon.Ezek tényleg figyelnek ??!!
Fatyol, 2012-10-30 03:24:49
Kedves C.I.C: akkor kifejthetted volna azt is magyarul nekik, hogy mi a csalás, ugyanis azzal itt nincsenek tisztában: Munkaközvetítésért pénzt kérni. Ez csalás. Munkaközvetítés NEM csalás, sőt ajánlott a govarmentes oldalak szerint is munkaközvetítőkön keresztül munkát keresni. Másnak repülőjegyet venni csalás gyanú, ellenben HA VALAKI HIVATALOSAN MUNKÁT VÁLLAL, A LEENDÕ MUNKÁLTATÓNAK ÁLLNIA KELL A KIUTAZÁS KÖLTSÉGÉT, AZAZ KÖTELESSÉGE KIFIZETNI, ÉS UTÓLAG SEM SZÁMOLHATJA FEL. Tehát, ha kéred az embereket, hogy jelentsék a csalás tényét, vázold fel nekik azt is, hogy mit is kell jelenteniük. Egyébiránt: én is nagyon szeretném, ha az összes lehúzós szemét végre górcső alá kerüljön.
C.I.C, 2012-10-29 12:32:16
Tisztelt Magyarok,Holgyeim es Uraim!
Amennyiben onoknek tudomasuk van olyan személyrol,vagy szemelyekrol,akik Canadaban elnek(fuggetlenul a statusztol),es csalast vagy egyebb torvenytelenseget követnek el(immigration csalasok,munka lehetosegek hamis ajanlasa,vizum elintezes,hamis igeretek....stb) kerem jelezzek az alabbi e-mail elerhetosegen magyar,francia,angol nyelven:
-info kukac antifraudcentre pont ca(termeszetesen egybe,akukac es a pont jellel)
-Bell(tel):0017054958501
A bejelentok szemelyet bizalmasan, kezeljuk.
C.I.C
Fatyol, 2012-10-28 17:14:46
Kolompárné: Javaslom, hogy fordíttasd le azt is, amit te írtál. A csípőműtétedért itt sem kellene fizetned, még havi ötezer forintnak megfelelő összeget sem, a pofádban levő fogak ellátásáért viszont mindenhol, még otthon is. Jason Kenney (Canada Immigration minisztere) bizonyára érdeklődve olvasná hogyan becsmérled az országot. Mellesleg itt lakik nem messze tőlünk, ha gondolod, lefordítom én (nekem nincs szükségem arra, hogy lefordíttassam), és továbbítom a postaládájába. ( a válaszaimat is). Ugye ezt szeretnéd, hiszen magad vetetted fel.
Fatyol, 2012-10-28 17:07:07
Elmondanám, hogy rajtam kívül kézzel fogható segítséget még senki sem adott. Azért azt hadd ne hagyjam szó nélkül, amikor valaki betelepül/menekül (nem tudom, semmi közöm hozzá), tele pofával köpködi az országot. Nem kötelező senkinek sem ide jönni, ha viszont itt van, akkor becsülje meg magát, és köszönje meg a lehetőséget. Még egyszer: MINDEN egészségügyi alapellátás alanyi jogon jár az itt élőknek, nem kell érte fizetni még a munkanélkülieknek sem. Ellenben a szemészeti, és fogászati elllátás, gyógyszertámogatás már az a ketegória, ami nem tartozik az alapellátásba. Rászorulóknak ad általában a tartományi govarnmentek többsége támogatást (ez már nem országos, hanem tartományi igazgatás alá tartozik), a család bevételétől függően szabják meg, a szemészet, és fogászat sok esetben a kiskorúak számára alapellátásba tartozik (ez tartományonként változó), és lehetőség van erre külön biztosítást kötni, van erre egyénileg lehetőség, ha a munkáltatónál nincs benefit, (Blue Cross), vagy pedig a munkáltató adhat (teljes, vagy részleges benefit-et), ilyenkor havonta valamennyi befizetett összegért meghatározott mértékben a biztosító állja a költségeket. Ez szerződéstől függ. Úgyhogy nekem ne mondja senki azt, hogy itt rossz az egészségügyi ellátás, mert ez nem igaz. Kell várni a vizsgálatokra, de ez mindenhol máshol így van, ráadásul - ami nagyon fontos - nem kell az orvos zsebébe pénzt dugdosni, és akórházi ellátás nagyon jó.
igazi magyar, 2012-10-28 16:16:20
igazi magyarok vagytok emberek. ahelyett, hogy segitenetek egymast, meg a forumokon is az oldokles meg a fenyegetozes megy. ezek utan mit varjunk az eletben egymastol? nagy semmit szerintem, vagy ennel csak rosszabbat.
Fatyol, 2012-10-28 15:49:07
Spary: igen. Van amin semmi nem tud változtatni.
Tartományok: Alberta, Brit Columbia (British Columbia), Manitoba, Ontario, Prince Edward-sziget (Prince Edward Island), Québec, Saskatchewan, Új-Brunswick (New Brunswick), Új-Skócia (Nova Scotia), Újfundland és Labrador (Newfoundland and Labrador), |
Városok: Calgary, Edmonton, Fredericton, Halifax, Iqaluit, Montréal, Ottawa, Regina, Saskatoon, St. Albert, Toronto, Vancouver, Victoria, Whitehorse, Winnipeg, Yellowknife, |
Impresszum |
Jogi nyilatkozat |
Kapcsolat
| Kanada
|
|
|